Samed Hodžić sretan u novoj sredini: "Brzo smo se dogovorili, svidjela mi se ideja i planovi kluba"

Iz Radnika stigao u BFK Simm Bau

Samed Hodžić sretan u novoj sredini: "Brzo smo se dogovorili, svidjela mi se ideja i planovi kluba"

S. Mlaćo
Među stativama u federalnom prvoligašu BFK Simm Bau gledat ćemo prošlosezonskog čuvara mreže FK Radnik Bijeljina Sameda Hodžića.

Hodžić će sigurno biti veliko pojačanje za tim iz Kosove kod Maglaja koji je tako na sjajan način riješio golmansku poziciju.

Ovaj 22-godišnjak ističe da vjeruje da je napravio pravi potez.

“Na preporuku prijatelja Samira Softića uzeo sam u razmatranje razgovor sa BFK Simm Bau, sa šefom Jasminom Džidićem sam imao sastanak i brzo smo se dogovorili. Svidjela mi se ova opcija, klub želi da napravu mladu i 'zdravu' ekipu, koja će se boriti za gornji dio tabele. Treninzi su jako dobri, radi se naporno i uz još nekoliko pojačanja vjerujem da ćemo se boriti za sami vrh“, kazao je Hodžić za SportSport.ba.

📝 Anid Travančić, Salko Jazvin, Samed Hodžić i Stefan Vasiljević novi igrači našeg kluba. Dobro nam došli! #baubau

Posted by BFK SIMM BAU on Wednesday, July 13, 2022
Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Mladi golman je upisao 12 nastupa u prvenstvu u kojima je ekipa Radnika osvojila 14 bodova, što je više od pola osvojenih bodova Radnika u protekloj sezoni, a posebno se istakao protiv Željezničara na Grbavici (1:1) kada je u atmosferi za pamćenje pobrao brojne simpatije.

BFK Simm Bau će od naredne sezone predvoditi sa klupe Jasmin Džidić, a pored Hodžića u klub si stigli i Anid Travančić, Benaris Duraković, Damir Bečak, Senad Hadrović, Salko Jazvin...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi