FK Radnik danas ima šansu da na fantastičan način okonča sezonu

Tim iz Bijeljine brani trofej Kupa RS

FK Radnik danas ima šansu da na fantastičan način okonča sezonu

M. Šljivak

FK Radnik iz Bijeljine predstavljat će Bosnu i Hercegovinu u kvalifikacijama za Evropsku ligu.

Ekipa Mladena Žižovića je sezonu u Premijer ligi završila na petoj poziciji, ali zahvaljujući činjenici da FK Željezničar nije dobio licencu za nastup u Evropi, mjesto u kvalifikacijama za Evropsku ligu pripalo je Radniku.

Tako će ovaj tim imati šansu da ponovo predstavlja BiH, a fantastičnu sezonu mogu završiti na sjajan način, jer bi danas mogli podići i jedan trofej.

Ovaj tim će danas u Šamcu protiv FK Krupa odigrati finale Kupa Republike Srpske u kojem očekuju novi trofej.

"Pokušat ćemo još jednom da podignemo pehar i da na fantastičan način završimo sezonu. S obzirom na to da smo u posljednjih 12 sezona čak 10 puta bili finalisti i šest puta osvajači Kupa, sigurno da smo blagi favoriti. Međutim, nakon naporne sezone, nadam se da će igrači naći snage da utakmicu riješimo na sjajan način", rekao je trener Radnika Mladen Žižović.

Susret Radnika i Krupe igra se danas sa počektom od 17 sati, a ovo će biti repriza prošlosezonskog finala kada je Radnik slavio nakon penala sa 6-5.

U Radniku presretni zbog odluke Drugostepene komisije za licenciranje

Fudbalski klub Radnik iz Bijeljine igrat će u Evropi pošto je Željezničar ostao bez licence.

Ova odluka Komisije za licenciranje obradovala je sve u Radniku.

"Mijenjamo plan i program priprema jer smo se prilagođavali prvenstvu koje dolazi. Veliki je ovo uspjeh svih u klubu. Čestitam igračima na osvojenom petom mjestu, najboljem plasmanu u Premijer ligi BiH. Činjenica je da smo drugi dio sezone završili sa samo dva poraza što dovoljno govori o našem kvalitetu. Ponovo smo potvrdili da smo respektabilan klub i ove godine, pa ćemo ovu šansu iskoristiti kako bi na dosljedan način prezentovali fudbal u BiH", kazao je trener Radnika Mladen Žižović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Želim da pohvalim nadležne komisije NFSBiH koje su proteklih dana trpile pritiske kako bi odluka Komisije za lincenciranje bila promijenjena. Savez je još jednom pokazao dosljednost i principijelnost, pa će FK Radnik igrati kvalifikacije za Ligu Evrope. Mi smo ispoštovali sve ono što je NFSBiH tražio kako bi dobili licencu i kao prvi tim poslije Željezničara na tabeli predstavljamo BiH na evropskoj sceni"m kazao je direktor Radnika Nebojša Tomić.

Oglasi