FK Rudar iz Kaknja ostao bez predsjednika
Spahić nije riješio probleme s finansiranjem kluba, te se odlučio povući s mjesta prvog čovjeka kluba

Spahić se odlučio povući nakon četiri mjeseca u klubu

FK Rudar iz Kaknja ostao bez predsjednika · Saznajemo

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri Rudara iz Kaknja prvi dio sezone u 1.ligi FBiH završili su na devetoj poziciji, iako se očekivao možda i bolji plasman kluba koji je posljednjih godina redovno u vrhu ovog takmičenja.

Ipak situacija u i oko kluba nije idealna, iako Rudar proslavlja 100 godina postojanja, čime se može pohvaliti malo klubova u našoj zemlji. Da je u klubu izuzetno teška situacija potvrdila je i današnja informacija da je predsjednik Suad Spahić podnio neopozivu ostavku.

Spahić je na čelo kluba iz Kaknja došao polovinom augusta ove godine, ali očito nije mogao riješiti određene probleme, a najviše finansije,  te je odlučio da se povući iz kluba.

Tako će ponos svih Kakanjaca ponovo biti bez prvog čovjeka kluba, te će Rudar opet spasti na entuzijazam određenih ljudi  poput Armina Bašića, Emira Zaimovića, Mirnesa Buze, koji su u klub uvijek i koji daju posljednji atom snage da se Rudar održi u životu.

Top Komentari

capslockenter
Nije trebao nikad ni biti na toj funkciji..srozao je klub za samo 4 mjeseca zajedno sa Buzom i Hadzicem..od borbe za premijer ligu do donjeg dijela tabele..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi