Zvijezda nakon preokreta pobijedila Bratstvo, remi Simm Baua i Travnika, trijumf Rudara

Mečevi 14. kola Prve lige FBiH

Zvijezda nakon preokreta pobijedila Bratstvo, remi Simm Baua i Travnika, trijumf Rudara

E. Čaušević

Fudbaleri Zvijezde danas su na svom terenu pobijedili Bratstvo sa 2:1 u meču 14. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Bratstvo je uspjelo danas da dođe do prednosti u 32. minuti kada je Devedžić zatresao mrežu Zvijezde za 1:0 i činilo se da bi gosti mogli danas neporaženi da odu kući.

Međutim, do kraja meča Zvijezda je uspjela nekako da dođe do preokreta i osvoji nova tri boda.

Zvijezda je na 1:1 izjednačila na samom početku drugog poluvremena, a u centru pažnje našao se Fačić koji je zatresao mrežu ekipe iz Gračanice.

Do konačnog preokreta domaći tim stigao je u 70. minuti. Ovaj put Mahmutović je uspio da savlada golmana Bratstva za 2:1 i veliko slavlje navijača Zvijezde. Do kraja meča rezultat se nije mijenjao, te je Zvijezda upisala tri boda.

Odličnu utakmicu odigrali su Simm Bau i Travnik na kojoj smo vidjeli četiri gola, a rezultat je na kraju bio 2:2.

Oglasi

Travnik je bolje otvorio meč i u 26. minuti uspio je da dođe do prednosti kada je Brljak pobodio za 1:0. Gosti s Pirote su u 51. minuti poveli sa 2:0, a ovaj put Vujica je postigao fantastičan pogodak.

Činilo se da bi gosti mogli da dođu do pobjede, ali je Simm Bau do kraja utakmice uspio da dođe do izjednačenja.

Simm Bau je nakon drugo gola Travnika zaigra dosta bolje i uspio je da dođe do 2:2. Junak domaćeg tima bio je Dino Kalešić koji je postigao oba gola i tako je uspio da donese jedan bod svojoj ekipi.

Do nova tri boda danas je stigao i kakanjski Rudar koji je na svom terenu sa minimalnih 1:0 pobijedio ekipu Goražda.

Odlučujući trenutak ove utakmice desio se u 42. minuti kada je Vedin Kulović postigao jedini gol na meču za vrijedna tri boda Rudara.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prva liga FBiH, 14. kolo:

Zvijezda - Bratstvo 2:1
Simm Bau - Travnik 2:2
Rudar - Goražde 1:0

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti