FK Sarajevo: Alagić i Karahmet dobili nove funkcije

FK Sarajevo: Alagić i Karahmet dobili nove funkcije

Edmir Škorić

Sanjin Alagić je novi Šef Akademije FKS, Emir Karahmet koordinator omladinskog pogona i šef Škole fudbala “Asim Ferhatović-Hase”.

Sanjin Alagić imenovan je od strane Borda direktora Fudbalskog kluba Sarajevo na poziciju Šefa Akademije Bordo kluba. Ovaj tridesetdevetogodišnji fudbalski trener, koji je u proteklom periodu vodio U-19 selekciju Akademije FK Sarajevo sa dosta uspjeha, tako će naslijediti Almira Hurtića, koji obnaša dužnost Šefa stručnog štaba prvog tima Fudbalskog kluba Sarajevo. Alagić je u proteklim sedmicama okonačao svoje školovanje, te je dobio UEFA PRO trenersku licencu.

“Funkciju Šefa Akademije FK Sarajevo sam preuzeo prije nekoliko dana. Drago mi je i zahvalan sam Fudbalskom klubu Sarajevo na ukazanom povjerenju. Dobro sam upoznat sa radom Akademije kao i odličnim rezultatima, koji su postignuti od osnivanja Akademije do danas. Nadam se da će prethodni Šef Akademije, Almir Hurtić, jednako uspješno nastaviti svoj rad u prvom timu Sarajeva. Cilj Akademije ostaje omogućiti mladim talentovanim igračima sa područja BiH najbolje uslove za rad i trenažni proces i pri tome učvrstiti Akademiju kao vodeću u našoj državi.”, kazao je Alagić.

Višegodišnji trener u Omladinskom pogonu Fudbalskog kluba Sarajevo, Emir Karahmet, ostat će i u narednom period na poziciji Šefa škole fudbala “Asim Ferhatović-Hase” uz preuzimanje obaveza koordinatora omladinskog pogona FK Sarajevo u sklopu kojeg djeluje i škola fudbala za djevojčice. Karahmet je u svojoj dosadašnjoj karijeri radio kao asistent i demonstrator na Fakultetu za Sport i Tjelesni odgoj Univerziteta u Sarajevu, a kao Šef struke je vodio Igman, Bosnu i Unis, dok je kao trener NK Bosna Visoko osvojio prvo mjesto i obezbijedio plasman u 1. ligu Federacije BiH u sezoni 2014/15. Svoju trenersku karijeru u Fudbalskom klubu Sarajevo započeo je 2004. godine, a od sezone 2009/10, osvojio je ukupno pet značajnih trofeja. Sa kadetima Fudbalskog kluba Sarajevo bio je dva puta državni prvak, potom i sa mlađim kadetima šampion bh entiteta Federacije BiH, što mu je pošlo za rukom i sa juniorima tima sa Koševa. Karahmet je u proteklim danima i uspješno okončao edukaciju UEFA PRO programa.

“Veliko mi je zadovoljstvo što je rukovodstvo kluba prepoznalo moj rad i rad svih uposlenika Omladinskog pogona FK Sarajevo u prethodnom periodu. Naš cilj jeste da ostvarimo što bolje rezultate na svim poljima, kako bi našoj djeci obezbijedili što je bolje uslove za rad, napredak, uspješne rezultate i kako bi ih približili prvom timu.”, kazao je Karahmet.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije