Borac ne prima navijače Sarajeva, nakon Buljubašić krivična prijava i protiv Kasuma

Crtice s Koševa

Borac ne prima navijače Sarajeva, nakon Buljubašić krivična prijava i protiv Kasuma

Edmir Škorić

U subotu od 17 sati derbi 28. kola Premijer lige BiH igraju Borac i Sarajevo na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Duel Borca i Sarajeva uveliko može da odluči putnika u Evropu, a gosti iz Sarajeva ostat će uskraćeni za podršku svojih vjernih navijača.

Naime, u dopisu koji je potpisao oficir za bezbjednost Aleksandar Lazić, Borac nije u mogućnosti da osigura prijem organizovane navijačke grupe.

U obrazloženju se navodi "aktuelna politička situacija u državi, ali i neki raniji incidenti koje su "Horde zla" pravile u Banjoj Luci".

Tako će bordo tim morati bez podrške Hordi zla da pokuša ostvariti pobjedu na jednom od najtežih gostovanja.

Borac je trećeplasirani na tabeli sa 46 bodova, dok Sarajevo ima 39 i nalazi se na četvrtom mjestu. Bordo tim je nakon domaćeg poraza od Tuzla Cityja došao u tešku situaciju kada je u pitanju borba za Evropu.

Sve su manje šanse da će Sarajevo kroz prvenstvo izboriti nastup u Evropi, pa će najvažniju utakmicu odigrati u finalu Kupa protiv Veleža.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U međuvremenu, pojavile su se inforamcije da je FK Sarajevo podnio krivičnu prijavu protiv Damira Kasuma, bivšeg predsjednika Upravnog odbora kluba. Prijava je podnesena početkom ovog mjeseca, a prethodno je prijavna podignuta i protiv bivše klupske direktorice Sabrine Buljubašić.

Tražili smo potvrdu iz FK Sarajevo, no nismo je dobili, a Kasum nam je kratko rekao: "Nemam pojma šta se dešava".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kladionicar_iz_mira
Fasisti koji negiraju genocid, mrze drzavu u kojoj zive, velicaju ratne zlocince, ne daju navijacima zbog njihovih mogucih provokacija?!?!?!? Pa i ovo je provokacija od strane malog kliba iz manjeg entiteta.
14 0
King_Kenny
...ovo samo u BiH ima,da klub zabrani dolazak gostujucim navijacima jer im je ceif...ali za ovo sve su krivi Bosnjaci u savezu,jer su dozvolili da Srbi od njega naprave privatnu prciju i cirkus,dok nasi pune dzepove.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi