FK Sarajevo broj 12 povukao iz upotrebe

Nihad Mujakić dobio priznanje od navijača

FK Sarajevo broj 12 povukao iz upotrebe

S. Mlaćo

Slavili su jučer nogometaši i navijači FK Sarajevo. Dupla kruna stigla je na Koševo, a na najvećem bh. stadionu pjevale su se pobjedničke pjesme.

Uoči samog meča protiv Zvijezde, Nihad Mujakić je dobio nagradu Ismir Pintol za najborbenijeg igrača za sezonu 2018/19.

Mujakiću je ispred FK Sarajevo navijačima bordo tima uručio uokviren dres sa brojem 12.

"S obzirom na to, kao znak zahvale za sve ove godine podrške i ljubavi prema voljenom klubu, broj 12 se zvanično povlači iz upotrebe i prodaje", istakli su iz FK Sarajevo.

Mujakić se emotivno oprostio od bordo dresa

"Svakoj priči jednom dođe kraj, iz svakog sna se jednom probudiš, a nakon nekog vremena se možda i ne sjećaš šta si sanjao, koliko god je taj san bio lijep.

Ja imam sreću da otvorenih očiju sanjam svoje sne i znam da se nikad neću probuditi iz ovog sna. Svoj vrhunac karijere, iako mi je 21 godina, već sam doživio sa svojim voljenim klubom.

Kada sam prvi put u svom životu obukao bordo majicu, znao sam šta želim i ta želja me je vodila kroz cijeli život, koji nije bio nimalo lagan. Gledao sam mnoge generacije kako se bore za bordo grb i maštao da jednog dana i ja čujem huk sa tribina, mašta i sanjao i danas dosanjao sve. I huk sa tribina i skandiranje i tugu i ogromnu radost.

Moje Sarajevo, moja ljubav, moja braća i ja slavimo duplu krunu. Nemam dovoljno riječi da opišem koliko sam ponosan na svakog suigrača, na svakog navijača, koji nas je sa tribina bodrio tokom sezone, po kiši, po suncu, po vjetru i na kraju smo zajedno uspjeli da ispišemo historiju FK Sarajevo.

Odlazim ponosan i sretan što sam dio bordo porodice i sve što se desi u budućnosti, bit će neuporedivo sa osjećajem koji živim posljednjih dana, sa obim osjećajem ponosa, ljubavi, neizmjerne sreće...

Sve sam ti dao voljeno moje Sarajevo, a ti si mi sve vratio na najljepši mogući način. Odlazim iz Sarajeva, ali Sarajevo nikad neće otići iz mene i jednog dana ću se vratiti da još jednom čujem huk sa tirbina i zagrlim bordo porodicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do tada, koji god dres da budem nosio ispod njega će biti majica sa grbom jedinog kluba kojeg volim svim srcem, a tebe volim Sarajevo, ti to znaš i tako će biti dok god budem živ. Hvala Vam na svemu bordo braćo i vidimo se na trbini sa zastavom u rukama.

Zajedno do kraja...", poručio je Mujakić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi