Pet ključnih utakmica FK Sarajevo u pohodu na titulu

Najbolji kad je najpotrebnije

Pet ključnih utakmica FK Sarajevo u pohodu na titulu

A. Čaušević

Subota, 18. maj 2019. godine ostat će upamćen ako ne najvažniji, onda sigurno jedan od najvažnijih dana u historiji FK Sarajevo. 

Klub kojem je bordo boja zaštitni znak je stigao do prve duple krune u svojoj historiji.

U razmaku od nekoliko dana na stadionu Asim Ferhatović Hase te ulicama bh. prijestolnice proslavilo se osvajanje prvo Kupa, a zatim i Premijer lige.

Iako je bilo nekoliko turbulentnih perioda generalni zaključak je da su izabranici Husrefa Musemića do titule prvaka došli na superioran način i to uz najviše postignutih te najmanje primljenjih golova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Činjenica je da su prvotimci Sarajeva igrali najbolje kada je to bilo i najpotrebnije te da su u momentima kada su njihovi rivali "osjetili krv" pokazivali karakter i tako sasvim zasluženo dva trofjea donijeli na Koševo.

U nastavku pogledajte pregled možda i ključnih pobjede FK Sarajevo u pohodu na osvajanje šeste titule prvaka u klupskoj historiji.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarHZ
najdraža protiv Želje -))
13 0
VelaHavle
Ma nemate pojma... prve dvije se slazem.. ali tu definitivno fale Sarajevo - Siroki 1-0 i Sarajevo - Radnik 2-1... tu se lomilo da li ce to biti standardna nasa toplo hladno sezona, ili mozemo nesto vise. I prelomilo se u nesto vise... sve ove pobjede od 3- 0 poslije su rezultat toga
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi