FK Sarajevo čvrsto drži vrh: Dvije majstorije Fanima i Ahmetović za tešku pobjedu na Tušnju

Savladan je FK Sloboda

FK Sarajevo čvrsto drži vrh: Dvije majstorije Fanima i Ahmetović za tešku pobjedu na Tušnju

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Sarajevo je u 8. kolu Premijer ligi BiH u Tuzli savladalo ekipu Slobode rezultatom 2:3.

Otvoreno se igralo na Tušnju od prve minute. Ipak, osim velike borbenosti na obje strane nismo vidjeli neke prave šanse.

Sarajevo je od 20. minute stvorili pritisak i to im se isplatilo šest minuta kasnije. Matthias Fanimo je uzeo loptu na 30-ak metara, prošao je nekoliko fudbalera Slobode i pogodio je mrežu Golubovića za 0:1.

Četiri minute kasnije dobar pokušaj Ahmetovića, nije uspio da zabije nako lijepe akcije, da bismo u finišu prvog dijela vidjeli zaista dosta uzbuđenja.

Sloboda u 43. minuti dolazi do izjednačenja. Veliku grešku golmana Džafića, kojem ispada lopta, koristi Emir Jusić i pogađa za 1:1, no slavlje domaćih je kratko trajalo.

Već u narednom napadu gosti su stigli do novog vodstva. Mersudin Ahmetović je zabio za 1:2, domaći su negodovali i smatrali su da nije sve čisto kod gola, ali sudija je pokazao na centar i gosti su otišli na odmor vodstvom od 1:2.

Sloboda drugo poluvrijeme otvara odličnim pokušajem Predragovića, Džafić je ovog puta vrhunski odbranio i spasio je svoj tim, a zatim je uslijedio period mirne igre.

Tako je bilo sve do 61. minute kada gosti ponovo imaju dobru šansu. Rahmanović šutira, Golubović brani. Minut kasnije Rahmanović upošljava Fanima, ovaj gađa, ali ne pogađa mrežu.

Sloboda je potom preuzela terensku inicijativu. Pokušavali su domaći na sve načine da kreiraju šansu pred golom bh. prvaka koji se odlučio igrati na kontre.

To im je na kraju donijelo i treći gol. Prvo Golubović brani zicer Rahmanoviću u 77. minuti, da bi zatim u nastavku akcije Matthias Fanimo ponovo majstorski prošao kroz odbranu i zabio je za 1:3.

Do kraja utakmice vidjeli smo istu sliku. Sloboda je bezopasno napadala, Sarajevo je čekalo kontre a u 83. minuti veliku šansu propušta rezervista Handžić čiji šut brani Golubović.

Sloboda je u 89. minuti uspjela da zabije još jedan gol i da uđe u uzbudljivu završnicu. Dženis Beganović je fenomenalno zabio za 2:3 i krenuli su potom napadi domaćeg tima.

Ipak, nisu uspjeli doći do gola koji bi im donio jedan bod i ostalo je do kraja  2:3. Sarajevo je tako i nakon osam odigranih kola bez poraza i bh. prvak je na vrhu tabele sa 20 bodova.

Premijer liga BiH, 8. kolo:

Sloboda - Sarajevo 2:3

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Golubović, Jusić, A. Beganović, Husejinović, Dž. Beganović, Tomašević, Kurtalić, Predragović, Mujkić, Maksimović, Mujagić.

Sarajevo: Džafić, Pidro, Oremuš, Ahmetović, Rahmanović, Pejović, Šerbečić, Dupovac, Sušić, Tatar, Fanimo.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Sarajevo igra sve bolje i bolje , ko nevjeruje nek pogleda tabelu/ Sloboda je i dobro prosla
45 4
BordoBijeli1946
-5 a septembar
38 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi