FK Sarajevo mnogo bliže zoni ispadanja nego mjestu koje vodi u Evropu!
Nastavljena je patnja Bordo tima u ovoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine, a novi izazovi tek predstoje

Nevjerovatna činjenica

FK Sarajevo mnogo bliže zoni ispadanja nego mjestu koje vodi u Evropu!

Midhat Šljivak

Novi dan i novo razočarenje za FK Sarajevo. Bordo tim je danas u Mostaru poražen od HŠK Zrinjski s 2:0, a tim Mirze Varešanovića nije pokazao gotovo ništa protiv aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine i zasluženo je poražen.

FK Sarajevo je u zimskom prijelaznom roku doveo veliki broj novih fudbalera. Trener Mirza Varešanović isticao je međutim kako će trebati vremena da se svi uklope u tim, a to očigledno za sada nisu uspjeli.

Bordo tim je protiv Zrinjskog odigrao izuzetno lošu utakmicu. Doslovno tim s Koševa nije ništa pokazao protiv Plemića i poraz je bio neizbježan.

Velikan s Koševa je trenutno na šestoj poziciji tabele s 25 osvojenih bodova. Treće mjesto koje sigurno vodi u Evropu i koje drži banjalučki Borac bježi im čak 11 bodova.

Trenutno je takva situacija da je Bordo tim bliže zoni ispadanja. Pretposljednja Sloboda i posljednji Igman imaju po 20 bodova i zaista je nevjerovatno vidjeti da je tim kao što je Sarajevo u ovakvoj situaciji.

Sarajevo će jednostavno morati da napravi neku veliku pobjedničku seriju ako želi igrati Evropu, no da li mogu do velikog niza, teško je reći, pogotovo zbog toga što se radi o timu sa velikim brojem igrača koji po prvi put zajedno igraju. 

Oglasi

Bordo tim je ove zime uložio dosta u nove igrače. Dovedena su poprilično atraktivna imena za bh. uslove. Ipak, pritisak je ogroman u redovima višestrukog prvaka Bosne i Hercegovine. Jasno je to iz riječi trenera Varešanovića.

"Ja sam rekao, u Sarajevu je uvijek pritisak i ja sam toga svjestan. Nastavit ćemo da radimo, nova je ekipa. Mislio sam da će to večeras biti mnogo bolje. Mnogo igrača je zakazalo. Nismo radili stvari koje je trebalo da radimo", rekao je Varešanović nakon utakmice u Mostaru i dodao je:

"Činjenica je da nismo imali nekih prilika. To je stvarno tako. Pokušavali smo nešto u drugom poluvremenu, mijenjali smo i formaciju, ali to nije dalo rezultat", istakao je trener Bordo tima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevu u narednih 10 dana predstoje još dva teška izazova. Prvo će u 21. kolu gostovati na Pecari kod Širokog Brijega, a zatim 8. marta u Zenici igraju 'domaći' meč protiv najvećeg rivala Željezničara.

Težak je to raspored za Bordo klub. Sigurno je da će biti dosta pritiska za Varešanovića i ekipu i vidjet ćemo kako će sve završiti. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1571956549
Ahahahahahahahahahahaha masallah insalah iduce godine derbi kola njanjajevo i Likce hahahaha
4 2
Sarajevska kotlina će da ima dva nova drugoligaša sljedeće sezone, šta ste uradili od Želje i Sarajeva majku vam ****m terorističku,profitersku.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi