Varešanović nakon poraza: U Sarajevu je uvijek pritisak, mnogo igrača je zakazalo

Trener Sarajeva

Varešanović nakon poraza: U Sarajevu je uvijek pritisak, mnogo igrača je zakazalo

Esmer Oštraković

Fudbaleri Sarajeva porazom su započeli drugi dio sezone. Poraz je došao u derbiju protiv Zrinjskog, a utakmica je završena sa 0:2.

Iako se nakon utakmice nije pojavio pred kamerama kako bi dao izjavu, trener Sarajeva Mirza Varešanović govorio je na press konferenciji.

"Čestitam Zrinjskom na pobjedi. Što se tiče utakmice u prvom poluvremenu smo imali problema. Primili smo jako lijep gol, nismo uspjeli da dođemo do neke naše igre. Nismo imali ni završnice, ali pokuašavali smo nešto. Bilo je teško i zbog vremena i nije bilo nekog prostora da igrači upadaju u dubinu zbog vjetra. U drugom poluvremenu smo probali sa pritiskom jer je vjetar išao u našu korist, ali nismo uspjeli. Jedna kontra Zrinjskog je bila dovoljna da postignu drugi gol i riješe utakmicu", rekao je Varešanović.

Startali ste sa porazom, pritisak postaje još veći.

"Sigurno, ja sam rekao u Sarajevu je uvijek pritisak i ja sam toga svjesta. Nastavit ćemo da radimo, nova je ekipa. Mislio sam da će to večeras biti mnogo bolje. Mnogo igrača je zakazalo. Nismo radili stvari koje je trebalo da radimo", rekao je Varešanović.

Trener Zrinjskog rekao je da niste imali niti jednu pravu priliku.

"Bilo je nekih pokušaja, ali je činjenica da nismo imali nekih prilika, to je stvarno tako. Pokušavali smo u drugom poluvremenu, mijenjali smo i formaciju, ali to nije dalo rezultat", završio je trener Sarajeva, Mirza Varešanović.

Zadovoljan igrom svojih fudbalera, ali i pobjedom protiv Sarajeva bio je trener Zrinjskog, Krunoslav Rendulić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Prije svega hvala na čestitkama. Zaista kvalitetno odrađena utakmica. Odmah smo pokazali da nas zanima pobjeda i tri boda. Ušli smo agresivno i ovo je više nego zaslužena pobjeda. Sarajevo nije imalo niti jednu šansu, a to govori sve. Kada pobjedite 2:0, onda ne treba pričati o posjedu lopt", rekao je Rendulić.

Kada je riječ o samoj utakmici, Sarajevo je upisalo poraz od Zrinjskog. Prvak Bosne i Hercegovine bio je prejak za tim iz glavnog grada naše zemlje.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Becir1
Posalji sina,Avdiju i Baltu na tribine ,daj nam Avrama i Mulalica i Ramica ,ubleho polupismena.
6 0
opetprvak46
Pa jeste realno vjetar je kriv sto si ti debil i sto nemas pojma a i sin ti... logicno
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi