FK Sarajevo kod Kopera upisao prvi poraz na zimskim pripremama
FOTO: FK Sarajevo

Mnogo prilika, ali i loš teren i dosta zamjerki bordo momaka na suđenje

FK Sarajevo kod Kopera upisao prvi poraz na zimskim pripremama

Samir Mlaćo

U generalci pred nastavak sezone u Premijer ligi naše zemlje nogometaši Sarajeva danas su odmjerili snage sa FC Koper, trećeplasiranim članom Prve lige Slovenije.

Na kraju je završilo 1:0 za Slovence, iako je Sarajevo u drugom dijelu imalo nekoliko sjajnih prilika.

Prvi dio pripao je definitivno domaćima, iako je Sarajevo na samom startu dva puta zaprijetilo. U 15. minuti jedanaesterac za Koper, Jurić šutira, Iliev je odlično odbranio, no lopta se odbija do Jurića i on ubacuje loptu u praznu mrežu. Imali su iz bordo tabora i dosta zamjerki na suđenje, isključen je i sportski direktor Senijad Ibričić koji se nije mogao pomiriti sa tom odlukom, pa je došlo i do kratkog prekida.

U 35. minuti Jurić u velikoj šansi, sam je izašao na Ilieva, no nije uspio pogoditi, lopta je otišla preko gola. Uzvratio je Penaranda, otišlo je to daleko od gola.

Pred sami kraj prvog poluvremena zamalo 2:0. Agilni Jurić opet u šansi, Iliev sjajno reaguje i spašava svoju mrežu. Treba podsjetiti da je Iliev ove zime stigao na Koševo i očigledno da će biti 'jedinica' bordo kluba.

U nastavku Rožman ubacuje Beganovića i Ziljkića koji su dobro odgovorili i 'probudili' ekipu.

Oglasi

Beganović je odmah probao sa 12 metara, ide to malo preko gola. Prva velika šansa za Koper u drugom dijelu je bila u 53. minuti, no Bručić je prebacio prazan gol. U 59. minuti Penaranda je oboren, tražili su nogometaši Sarajeva penal, no sudija nije tako mislio.

Koper je nakon toga imao priliku preko Nkade, no golman Iliev je opet bio siguran. Sarajevo se u nastavku probudilo, a vrijedi izdvojiti i prodor Kyerema u 65. minuti, no niko od saigrača nije pratio, a da jeste imao bi lakši dio posla.

Ponovo je zatim zaprijetio Nkada, ali rezervni golman Sarajeva Rogić je odbranio. Treba istaći da je u posljednjih 20 minuta Simon Rožman promijenio cijelu postavu. Sarajevo je 20 minuta prije kraja zaprijetilo preko Ziljkića, no Koprivec je odbranio.

Poslije toga pritisak Kopera, dva kornera, te definitivno može reći da je publika imala šta vidjeti, iako je teren zaista bio u teškom stanju za igru.

Oglasi

Novu šansu Sarajevo je imalo preko Hamzića, ali sjajni golman Koprivec opet brani i na semaforu ostaje 1:0. Šutirao je nakon toga i Ziljkić, ali Koprivec je pokazao da je ovo njegov dan. Ostalo je 1:0 za domaći tim.

Koper se sada okreće domaćem prvenstvu naredno vikenda, dok Sarajevo narednog vikenda ima meč osmine finala Kupa BiH protiv Slobode, a zatim u prvenstvu vikend poslije dočekuje Široki Brijeg na Koševu.

Ekspedicija FK Sarajevo se danas vraća u naš glavni grad.

Prijateljski meč:

FC Koper - FK Sarajevo 1:0

FC Koper: Koprivec, Pabai, Mittendorfer, Sidibe, Bručić, Lauš, Tomer, Vešner, Reudl, Nkada, Jurić.

FK Sarajevo: Iliev, Ančić, Đuričković, Kapetanović, Julardžija, Krdžalić, Matanović, Penaranda, Anđušić, Oliveira, Kyeremeh.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amaru
Tanko skroz, pojacanja sem golmana nista, nula velika....mladji igraci akademci troduplo bolji od julardzija, penerandi i krzdalica....hostopler debeli pere pare
1 3
gojazni_shljivack
САРАЈЕВО bi se borio za opstanak u Sloveniji, realno.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti