Nakon tamnih oblaka sunčeve zrake probijaju se na Koševo

Bolji dani dolaze

Nakon tamnih oblaka sunčeve zrake probijaju se na Koševo · Saznajemo

A. Beganović

U redovima višestrukog bosanskohercegovačkog prvaka FK Sarajevo, stvari, bar one finansijske, polako dolaze na svoje mjesto, saznaje SportSport.ba.

Prije nekoliko sedmica, kada je postalo jasno da se iz upravljačkih struktura povlači većinski vlasnik upravljačkih prava Nguyen Hoai Nam situacija u bordo taboru je bila kritična.

Fudbaleri i radna zajednica su posljednju platu dobili za prvi mjesec ove godine i činilo se da Sarajevo nakon godina blagostanja nezaustavljivo klizi prema u najmanju ruku neizvjesnoj budućnosti. Zbog toga su mnogi igrači i uposlenici napustili klub sa Koševa i nisu bile održane pripreme prvog tima izvan glavnog grada.

Međutim, u trenucima kada je rukovodstvo Sarajeva intenzivno pregovaralo sa novim potencijalnim investitorima, kao grom iz vedra neba ponovo se pojavio Vincent Tan koji će se ponovo aktivno angažirati u FK Sarajevo. No, Tan nije jedini. Značajan udio upravljačkih prava u Sarajevu će imati i bosanskohercegovački biznismen koji živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama, Ismir Mirvić, inače dugogodišnji poslovni partner Vincenta Tana.

A, da dolaskom ove dvojice pomenutih biznismena u Sarajevo znače i konsolidaciju finansijske situacije u klubu najbolje govore informacije do kojih je došao SportSport.ba. Naime, u prošloj sedmici fudbaleri i radna zajednica su na svoj račun dobili plate za februar i mart, a u ovoj sedmici na račun će im leći i plate zarađene za april i maj.

Oglasi

No, to nije sve, odnosno kako nezvanično saznajemo, Vincent Tan i Ismir Mirvić imaju želju da klub osnaže u svim segmentima te će nakon sjednice Skupštine sa svojim planovima sasvim sigurno upoznati i bosanskohercegovačku javnost.

Skupština u roku mjesec dana

Skupština na kojoj će Tan i Mirvić i formalno pravno preuzeti većinski paket upravljačkih prava biće zakazana u narednih 15 dana, a potom od datuma zakazivanja i održana u roku od 15 dana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do tada, administracija kluba će odraditi sve pripreme vezane za ovaj procres, a u klubu će kako saznajemo pokušati i dodatno da ojačaju igrački kadar.

Istina je da Sarajevo već pregovara sa nekoliko fudbalera, ali iz kluba su zauzeli stav da neće "probijati" finansijsku konstrukciju po cijenu bilo čega radi očuvanja dugoročne finansijske stabilnosti kluba pa zbog toga i u sve pregovore ulaze dosta oprezno.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Brazuka
Hahahaha uprava napolje. Ne lažite navijače imamo oči
10 7
Neddim1
Kad ce se teren uraditi? Jos uvijek imate 500k od Ministarstva kulture i sporta, kad je Kuric dao po 500k Zelji i Sarajevu. Takodjer i Skaka je dao po 200k. Ili su te pare negdje isparile.
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi