Debi iz snova Feđe Dudića, sedam golova u mreži Crnogoraca i fantastični nastupi pojačanja

Sjajna partija Sarajeva

Debi iz snova Feđe Dudića, sedam golova u mreži Crnogoraca i fantastični nastupi pojačanja

E. Ganibegović, foto: T. Hebib

FK Sarajevo je na Koševu u prvoj pripremnoj utakmici s 7:1 savladao Iskru iz Danilovgrada.

Bio je ovo i debi Feđe Dudića na klupi Bordo tima koji nije mogao bolje početi, a ni završiti.

Nakon dvije uvodne prilike koje su imali Varešanović i Ahmetović, Dal Varešanović u šestoj minuti pogađa za 1:0. U desetoj minuti prvi opasan napad gostiju iz Crne Gore i dobra intervencija Šahinovića. 

Sedam minuta kasnije dobra intervencija i golmana gostiju koji zaustavlja Čatakovića. 

Nizale su se šanse Sarajeva do 30. minute kada je viđena akcija Mulalića i Ramića, dupli pas ovog drugog s Čatakovićem, koji odigrava loptu Suljiću, a Asmir je zakucava u mrežu za 2:0.

Salčin centrira, a Čataković zakucava loptu u mrežu Crnogoraca za visokih 3:0 u 39. minuti utakmice, no to je bio tek početak potopa crnogorske ekipe.

Oglasi

Feđa Dudić je u drugom poluvremenu na teren poslao deset novih igrača, odnosno ostao je samo Mujakić na terenu. Prvi prijeti Kobiljar u 55. minuti čiji je šut zaustavljen.

U 71. i 73. minuti nova dva gola Sarajeva. Nova pojačanja su bili akteri. Nakon golčine Ikića iz slobodnjaka za 4:0, Nardin Mulahusejnović pogađa za 5:0.

Iskra je nakon toga smanjila rezultat, no već u 84. minuti Mulahusejnović postiže svoj drugi gol danas za 6:1.

Oglasi

Ni tu nije bio kraj mukama Crnogoraca, jer je Džafić, još jedno pojačanje Sarajeva, postigao gol za TV špice za konačnih Sarajevo - Iskra 7:1.

Zaista je teško pobrojati sve šanse koje je Bordo tim imao danas, moglo je ovo lako otići i na 10 golova. Mulahusejnović je u debiju mogao do hat-tricka, a na kraju je i golman Iskre nešto odbranio kada je zaustavio pokušaj Kobiljara. 

Prijateljska utakmica:

FK Sarajevo - FK Iskra Danilovgrad 7:1

FK Sarajevo: Šahinović, Ševelj, Mujakić, Mulalić, Salčin, Ramić, Kapić, Čataković, Varešanović, Suljić, Ahmetović.

Drugo poluvrijeme: Dizdarević, Trako Mujakić, Ramić, Tomašević, Đokanović, Čirjak, Ikić, Kobiljar, Džafić, Mulahusejnović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1571956549
Njanjajevo hahahahahahah....
15 41
NED1987HzSA
Veliko si Saraj'vo, idemo ovako u svakoj utakmici naredne sezone, mi to možemo, MI SMO DIVOVI !!!
29 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi