Sarajevo ubjedljivo protiv FK Radnik u prvom pripremnom meču
Detalj sa meča u Čitluku

Prijateljski meč u Čitluku

Sarajevo ubjedljivo protiv FK Radnik u prvom pripremnom meču

S. Mlaćo, foto: A. Čaušević

U prijateljskom meču danas su u Čitluku snage odmjerili FK Sarajevo i FK Radnik Hadžići.

Premijerligaš je na kraju očekivano savladao prvoligaša rezultatom 4:0, a pobjeda bordo tima je mogla biti i uvjerljivija.

Sarajevo se danas vraća kući sa priprema, a zatim putuje na završni dio u Umag, dok Radniku prvenstvo u Prvoj ligi FBiH se nastavlja tek u martu.

Bordo momci su na startu imali posjed lopte, a poveli su već u 12. minuti. Loše je reagovala odbrana Radnika, Čataković dodaje do Almedina Ziljkića, a ovaj lijepo pogađa za 1:0.

Danas smo u Čitluku 📷⚽️ U toku je prijateljski meč FK Sarajevo - FK Radnik Hadžići, a premijerligaš vodi 1:0 pogotkom Almedina Ziljkića ✅️

Posted by SportSport.ba - Premijer Liga BiH on Friday, January 19, 2024

Čataković nakon toga šutira glavom, ide to pored gola Radnika. Uzvratio je i Radnik, Rogić loše reaguje, no Aničić izbija tu loptu.

Oglasi

Već nakon pola sata Simon Rožman je mijenjao, čak pet izmjena smo vidjeli, a rezervista Eldar Mehmedović pokušava u 42. minuti, no ide to pored gola.

U nastavku dosta promjena u sastavima, Radnik je mogao da zaprijeti u 51. minuti nakon loše reakcije mladog golmana Sarajeva Mušije, no njegovi saigrači su sve dobro pratili i otklonili opasnost. Zatim je za Sarajevo pokušao Mehmedović, no Mudželet je siguran.

U 65. minuti 2:0. Anđušić za Ajdina Hasića, ovaj se dobro snalazi i šutira, a nije uspio odbraniti ovaj put golman Mudželet i lopta je nekako završila u mreži.

u 72. minuti Duraković u šansi, no blokirali su to igrači Radnika i na kraju samo korner za Sarajevo.

Nakon toga potpuna dominacija bordo tima, vidljivo je bilo da nogometaši Radnika nemaju snage da bilo šta ozbiljnije naprave, dok je Sarajevo imalo nekoliko lijepih akcija, ali nedostajalo je koncentrancije u samoj završnici. Ipak, imali smo šta zabilježiti u samoj završnici i vidjeti nove pogotke.

Oglasi

Osam minuta prije kraja zaprijetio je i Kapetanović, no otišlo je to preko gola tima iz Hadžića. Par minuta kasnije Nemanja Anđušić pogađa za 3:0, da bi u 89. minuti Renan Oliveira pogodio za 4:0.

Rožman posebno može biti zadovoljan mladim igračima kao što su Hamzić, Nurković, Pločo..., a šansu je dobio i talentovani mladi golman Faris Mehić koji je među stativama proveo posljednjih pola sata i sigurno mnogo dobio na samopouzdanju za naredne izazove..

Prijateljski meč u Čitluku:

FK Sarajevo - FK Radnik Hadžići 4:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Rogić, Aničić, Čelik, Beganović, Radović, Buljubašić, Mustafić, Matanović, Ziljkić, Čataković, Kyeremeh. Još su igrali Krdžalić, Kapetanović, Duraković, Mehić, Mušija, Hasić, Renan Olivera, Julardžija, Soldo, Penaranda...

FK Radnik Hadžići: Kršić, Kovačević, Jusupović, Kobašević, Sabljica, Rizvo, Oputa, Bešić, Jašarević, Konjhodžić i Nargalić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Nije Medjugorje ali sljedeci suparnik i rival za ulazak u PLBiH zeljkanov
3 1
Amaru
Mladi momci iz akademije dosta bolji od ovih pojacanja, Andjusica na 10tku umjesto Mustafica, Hamzic bravo decko, Buljubasic dragulj, Musija golman eno prima agencija za zastitu dosta ljudi, pa ajd ti decko tamo....fali tu jos dosta svega, al polako doci ce to sve na svoje
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi