Bilino Polje večeras u centru pažnje: Da li će bodovi u Sarajevo ili Tuzlu?

Očekuje se kvalitetna predstava

Bilino Polje večeras u centru pažnje: Da li će bodovi u Sarajevo ili Tuzlu?

S. Mlaćo
Zaostali derbi meč 1.kola Premijer lige igra se večeras u Zenici.

Od 20:00 FK Sarajevo će ugostiti FK Tuzla City i tražiti nova tri boda.

Navijači bordo tima najavljuju veliku podršku svom timu, pa je očekivati ispunjene tribine Bilinog Polja.

"Na ovaj teren imam lijepe uspomene kao trener. Nadam se da će i sutra biti tako. Nije dovoljno kola prošlo, Tuzla City je odigrao samo jedan meč i to protiv Slobode i to nije baš ni relevantno zbog uslova u kakvim je taj meč odigran. Fudbal u 17:30 i nije tako gledljiv, međutim uzeli smo neke individualne podatke o igračima i upoznat ćemo ekipu dodatno sa tim.

 Tuzla je dosta promijenila ekipu, dosta je tu novih igrača, a tu je i novi trener kojeg zaista jako cijenim i poštujem. Dosta su brzi prema naprijed, imaju širine, pogotov po krilnim pozicijama, tako da ćemo morati da obratimo posebnu pažnju na kontranapad i brzi izlazak. Što se nas samih tiče, dobra atmosfera oko kluba i u ekipi. Želimo tako i nastaviti. Muharem Trako se vraća u kombinaciju za utakmicu, a nećemo moći da računamo na Aničića i Avramovskog.

 Aničića čeka duža pauza i mora da ide na operativni zahvat. Marinu želim da bude jak u ovom vremenu i da se što prije vrati na teren. Avramovski pauzira šest do sedam dana, još sedmica pauze što se tiče rada s ekipom i onda ćemo ga vraćati u trenažni proces", rekao je u najavi meča šef struke bordo tima Feđa Dudić.

Oglasi

Dudić neće na raspolaganju imati Aničića koji se povrijedio protiv Posušja, dok se u kombinaciju vraća mladi Trako.

Tuzlacima će ovo biti tek drugi meč ove sezone. Do sada su samo remizirali sa FK Sloboda u nedjelju (0:0).

"Biće ovo dobra utakmica. Ekipe igraju s istom idejom, za posjed lopte i za gol više. Siguran sam da će uživati oni koji dođu na Bilino Polje. Pokušat ćemo da dođemo do pozitivnog rezultata i da iznenadimo Sarajevo i da pobijedimo i da opravdamo visoka očekivanja koja smo stavili ispred sebe pred početak ove sezone", istakao je šef struke FK Tuzla City Dragan Jović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Večerašnji meč igra se od 20:00 sati.

Cijene ulaznica za sjevernu tribinu iznose 3 KM, za zapadnu 6 KM, dok će na istočnoj biti VIP gosti. Na južnoj tribini neće biti navijača, a karte je moguće kupiti i ispred stadiona.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

sslazio
Tuzla ove sezone tim za borbu za opstanak. Sarajevo lagano uzima bodove.
8 1
Rodeni5566
Idemooo sarajevooo
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti