Horde zla neće na derbi, ali zanimljivu ideju imaju za večeras: "Pozivamo vas..."

Pripreme pred veliki sarajevski derbi

Horde zla neće na derbi, ali zanimljivu ideju imaju za večeras: "Pozivamo vas..."

Samir Mlaćo
Najvjerniji navijači FK Sarajevo, popularne Horde zla, večeras će pružiti podršku svojim ljubimcima, dan uoči vječitog derbija.

Najvjerniji navijači Sarajeva bojkotuju domaće utakmice zbog nezadovoljstva radom Uprave, te su ranije tražili odlaske direktorice Ajle Alimanović i trenera Mirze Varešanovića.

Očekivalo se da će možda pojaviti se na derbiju, no to se neće desiti.

Ipak, učinit će to večeras.

"Pozivamo vas da se odazovete u što većem broju kako bi našim igračima pružili podršku pred nadolazeći derbi.

Okupljanje je večeras (četvrtak) u 20 sati na parkingu stadiona Koševo“, stoji u objavi UNFKS Horde Zla.

Oglasi

I dok navijači Sarajeva ne žele na sjevernu tribinu, iz FK Željezničara je saopšteno da prema pravilu njihovi navijači zaslužuju veći broj ulaznica za sutrašnji meč.

Biće im udovoljeno, što je i najavljeno iz NS BiH.

 Prema prvobitnom planu taj broj je iznosio 1825, ali nakon žalbe kluba sa Grbavice situacija se promijenila.

Iz FK Željezničar su u srijedu istakli da će tražiti dodatni broj ulaznica za svoje navijače, a nakon odluke TK na Grbavici su postigli ono što su željeli.

Klub iz Bulevara Ivice Osima se pozvao na član 11 Pravilinka o bezbjednosti u kojem se između ostalog navodi:

"Ukoliko odvojena zona zauzima i više od 5% ukupnog kapaciteta stadiona, gostujućem klubu, odnosno njegovim navijačima, mora se staviti na raspolaganje i ovaj veći broj mjesta".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Preostaje da se vidi kako i na koji način će biti ispoštovana odluka Takmičarske komisije i koliki broj ulaznica će pripasti navijačima Željezničara.

FK Sarajevo je ulaznice za svoje navijače u prodaju pustio po cijenama 5 KM za članove te 10 KM za one koji nisu članovi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mido1921
Organizirano gledanje utakmice na velikom platnu u kafani na Kobiljoj Glavi. Svi dođite, bit će te bezbjedni, Ajla neće doći.
3 2
Made1985
Sta je, opet nisu dali u trening kamp???
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti