Emotivan trenutak: Horde Zla podigle parolu i dobile ovacije cijelog stadiona u Gornjem Vakufu

Demirović nije zaboravljen

Emotivan trenutak: Horde Zla podigle parolu i dobile ovacije cijelog stadiona u Gornjem Vakufu

Samir Mlaćo

Tek u drugom poluvremenu najvjerniji navijači FK Sarajevo stigli su na meč Kupa u Gornji Vakuf Uskoplje.

Uoči puta za Gornji Vakuf došlo je do sukoba navijača Sarajeva i Željezničara ispred stadiona Koševo, a nekoliko osoba je povrijeđeno, te je to očigledno i poremetilo planove bordo pristalica.

Ipak, stigli su na stadion Košute te ispratili negdje oko pola sata meča i bili podrška svojim ljubimcima, kao i uvijek do sada.

Horde Zla su dobile ovacije cijelog stadiona kada su podigli parolu za Semira Demirovića, koji je prije godinu dana preminuo nakon određenih zdravstvenih problema.

Demirović je bio uspješan sportski radnik i omiljen među rajom, a posebno je volio MRK Sloga Gornji Vakuf te FK Sarajevo.

Oglasi

Gotovo uvijek je bodrio bordo momke i oni mu to sada nisu zaboravili.

Podigli su parolu u znak sjećanja na Demirovića, što je bio zaista emotivan trenutak, posebno za one koji su Demirovića poznavali u njegovom Gornjem Vakufu.

Demirović je preminuo u 38. godini, a bio je veliki rukometni fanatik..

Za Slogu je živio, bio je jedan od pokretača povratka rukometne euforije u Gornjem Vakufu Uskoplju. Godinama je Sloga "tavorila" u nižem rangu, navijači su i pored toga putovali u Bugojno gdje su njihovi ljubimci igrali domaće susrete.

Imali su samo jedan san - dvoranu u G. Vakufu Uskoplju i pune tribine te momke na parketu koji muški natope dres svih 60 minuta. Uspio je to sa svojom vrijednom ekipom i ostvariti, san se ispunio, Sloga je postala prelijepa priča u sivilu bh. sporta.

Bio je operativac kluba, tačnije tehnički sekretar, pozivao navijače, pravio akcije, uživao u punoj dvorani i radovao se svakom pogotku svog voljenog tima. Nije se štedio, nije o tome ni razmišljao. Tako je kada voliš iz dubine srce, a Demirović je bio takav. 1/1. Legenda kluba u pravom smisli te riječi. 2018. godine proglašen je za sportskim radnikom godine u Srednjobosanskom kantonu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uvijek je isticao i svoju veliku ljubav prema bordo klubu.

Podsjetimo, Sarajevo je danas slavilo protiv domaće Sloge sa 4:1.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti