Sarajevo dočekuje Posušje: U Bordo timu ne smiju ni pomisliti na novi kiks

Prva utakmica trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine

Sarajevo dočekuje Posušje: U Bordo timu ne smiju ni pomisliti na novi kiks

Haris Zilić

Nastavlja se Premijer liga Bosne i Hercegovine utakmicama trećeg kola koje će također biti nepotpuno jer je odgođen mostarski derbi Zrinjskog i Veleža zbog obaveza Plemića u Evropi.

Kolo se otvara večeras na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

FK Sarajevo će pod palicom novog trenera Simona Rožmana dočekati ekipu Posušja.

Utakmica počinje u 21 sat i nakon poraza od Sloge Merididan, sve osim trijumfa večeras bio bi novi udarac za Bordo tim.

Posušje u utakmicu ulazi nakon poraza u komšijskom derbiju od Širokog Brijega rezultatom 1:2 na svom Mokrom Docu u prvoj utakmici pod refelktorima u hiatoriji Posušja.

Oglasi

Posušaci nemaju šta izgubiti na Koševu, a pozitivnim rezultatom mogu puno toga dobiti i bio bi pozitivan vjetar u leđa, tako da možemo očekivati borbenu utakmicu.

U prostorijama FK Sarajevo jučer je održana press-konferencija pred utakmicu 2. kola između Sarajeva i Posušje, a medijima se obratio trener Simon Rožman.

"Pokušavali smo ova tri dana da se vratimo na osnovne postavke kako je tim funkcionirao, igrači su prepoznali da ne možemo igrati bez faze odbrane i da ne možemo igrati bez međusobne saradnje. Brzo smo se našli po pitanju šta treba hitno promijeniti", rekao je Slovenac u uvodu te nastavio:

"Mogu pohvaliti igrače na zalaganju, želimo smiriti situaciju što je osnova za nove stvari. Sve igrači koje rade na treningu možemo prenijeti na utakmicu. I onda je to to što bi ljudi željeli vidjeti i da bi zadovoljili naše igrače."

Rožman je pozvao i na maksimalnu koncentraciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Posušje je izbalansirana ekipa, u prvom kolu su dobili manje nego što su zaslužili. Moramo biti ozbiljni i fokusirani jer nas mogu brzo kazniti."

Susret na stadionu Asim Ferhatović Hase će suditi Mirza Kazlagić iz Cazina.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Starigrad01
Hajmo Bordo Bojeli po novu Duplu Krunu,aBd
0 0
SamoSiroki
Bit će veselo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi