Zbog incidenta u Crnoj Gori oglasio se i prvotimac FK Sarajevo

Više osoba je privedeno

Zbog incidenta u Crnoj Gori oglasio se i prvotimac FK Sarajevo

Samir Mlaćo
Dvojica bh. atletičara napadnuta su za vikend u Crnoj Gori gdje su se nalazili na pripremama sa svojim atletskim klubom Sarajevo.

Jedan mladi atletičar je zadobio teže povrede, drugi lakše, a više osoba je uhapšeno.

Nisu poznati ni razlozi napada, a sve se desilo na ulici kada su mladi sportisti krenuli do prodavnice.

Jedan od napadača se brzo oglasio videom iz pritvora što je šokiralo javnost, te je očigledno da je on sretan zbog 'akcije' koju je izveo sa svojim prijateljima.

Mnogi su osudili ovaj potez četvorice maloljetnika iz Bara, a učinio je to i član FK Sarajevo Ilija Martinović.

Martinović je rođen u Crnoj Gori, a brzo je osvojio simpatije navijača FK Sarajevo. Sada se oglasio i uputio izvinjenje zbog napada.

Oglasi

“Kao nogometaš i Crnogorac kojeg je Sarajevo objeručke prihvatilo i dalo mu dom, koji je naišao na toplu dobrodošlicu, srdačnost, poštovanje, u gradu gdje je tolerancija najbolja religija i dobrota jedina mjerna jedinica, snažno osuđujem čin agresije prema maloljetnim sportistima i izvinjavam se u ime mog naroda.

Žao mi je što se ovakav primjer glasnije čuje od svih onih koji determinišu Crnu Goru kao zemlju prihvatanja, mira, ljubavi i empatije. Junaštvo je kad sebe branim od drugoga, čojstvo je kad drugoga branim od sebe", napisao je Martinović na svom facebook profilu.

Kako navode crnogorski mediji, četvorica maloljetnika će odgovara ti za napad na maloljetnike iz Sarajeva, a jutros je uhapšena i peta osoba povezana sa ovim slučajem.

Treba istaći da se oglasio i predsjednik Općine Bar Dušan Raičević koji je također uputio izvinjenje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Koristim priliku da najoštrije osudim ovaj incident i huligansko ponašanje neodgovornih pojedinaca, čije nekulturno i necivilizovano ponašanje nije prava slika Bara već njihov iskrivljeni odnos prema stvarnosti".

"A naše društvo, prihvatajući jedni druge, čvrsto je utemeljeno na duhu kosmopolitizma. Bar ima posebno bliske veze sa Sarajevom, gradom s kojim smo uspostavili bratske veze, i uvjeren sam da će naše prijateljstvo biti jače od ovakvih pojedinačnih incidenata i neodgovornog ponašanja pojedinaca", napisao je Raičević.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Komšije ovaj Martinović em je dobar fudbaler em je i kao čovjek dobar a usput i elokventan. Ako vam je kapiten upitan ovo vam je odličan izbor.
1 0
Brazuka
Ajla suti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi