Više nema dileme: Nakon dugog čekanja FK Sarajevo se za vikend konačno vraća na Koševo

Dočekuju Tuzla City

Više nema dileme: Nakon dugog čekanja FK Sarajevo se za vikend konačno vraća na Koševo

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva za vikend igraju utakmicu 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Tuzla Cityja, a kako stvari stoje bordo klub će konačno zaigrati na svom terenu na Koševu.

Sarajevo je skoro cijeli dosadašnji dio sezone u prvenstvu domaće utakmice igrao na zamjenskim terenima, a bordo klub je, pored Koševa, domaćin bio čak na četiri različita stadiona.

Ovaj tim domaće utakmice igrao je većinom u Zenici na stadionu Bilino polje, ali su ulogu domaćina još imali u Doboju kod Kaknja, te na stadionu Rođeni u Mostaru i u Trening centru NSBiH.

Međutim, nakon dugog čekanja Sarajevo će ponovo konačno zaigrati ove sezone i na Koševu.

Završetak radova na zamjeni terena na najvećem bh. stadionu odgađao se nekoliko puta i čak se počelo sumnjati da Sarajevo do kraja ove sezone više neće ni igrati na Koševu.

No, kako stvari stoje Koševo je konačno spremno da se na novom travnjaku odigra utakmica, a to će se desiti u nedjelju kada će Sarajevo ugostiti Tuzla City.

Oglasi

Bordo klub je prijavio Koševo za utakmicu protiv Tuzla Cityja, te će se igrači i navijači Sarajeva nakon skoro godinu dana čekanja vratiti na svoj stadion koji je dobio potpuno novi travnjak.

Postavljanje novog terena na Koševu je konačno finalizirano, te teren izgleda zaista odlično što će sigurno oduševiti igrače oba kluba koji će istrčati na ovaj travnjak u nedjeljnom okršaju.

Utakmica između Sarajeva i Tuzla Cityja igrat će se u nedjelju s početkom u 18 sati, te je ovaj meč od velikog značaja za oba tima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo se bori još uvijek za izlazak u Evropu i svaka pobjeda je zlata vrijedna, ali isto je i sa Tuzla Cityjem koji se još uvijek bori za opstanak u društvu najboljih.

Bordo klub je posljednju meč na Koševu igrao još početkom avgusta prošle godine kada je ugostio ekipu Posušja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Juce sam bio na stadionu. Halo ljudi, ovo je NEPROSIVEN teren!!!! Pa za 6 mjeseci ce potpuno propasti! Ima li iko normalan u ovoj drzavi??? Ona kuravela mirvic misli ovako dobiti na vremenu i kupiti najgluplje navijace na svijetu
1 7
Zaccheroni
Hajde nek je berićetan povratak a svakako je ovo veliki napredak i za BH fudbal. Poz HZ-u iz Mostara
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti