FK Sarajevo nije zaboravio Ismira Pintola

Izgubio bitku sa opakom bolešću

FK Sarajevo nije zaboravio Ismira Pintola

S. Mlaćo
U FK Sarajevo nisu zaboravili Ismira Pintola.

Na današnji dan 2002. preostalo je da kuca srce 14-godišnjeg dječaka, navijača bordo kluba, koji je izgubio bitku sa opakom bolešću.

“Ismir Pintol je bio nasmijan dječak, koji se od ostalih vršnjaka razlikovao po neizmjernoj ljubavi prema FK Sarajevo. Čak i kada ga je stigla teška bolest, Ismir je bio svim srcem uz svoj klub. Do posljednjeg daha na sebi je nosio šal i kačket Sarajeva, a njegova teška borba za život bila je inspiracija navijačkoj grupi "Horde zla" da na kraju svake takmičarske sezone dodijeli trofej za najborbenijeg fudbalera Sarajeva koji je nazvan po njemu "Trofej Ismir Pintol".

Od sezone 2002./03. Horde zla tradicionalno uoči posljednje domaće utakmice u sezoni dodjeljuju trofej, a potom u sjećanje na Ismira ne navijaju u prvih 14 minuta, nakon čega se transparentom "Koševo će pamtiti tvoje ime Ismire" i sa 14 upaljenih baklji sjete ovog hrabrog dječaka. Ove godine nagradu za najborbenijeg igrača dobio je defanzivac Bordo tima - Amer Dupovac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Koševo će pamtiti Tvoje ime, Ismire!“, stoji u objavi FK Sarajevo.

Na današnji dan 2002. godine prestalo je da kuca srce Ismira Pintola, četrnaestogodišnjeg dječaka, navijača FK Sarajevo,...

Posted by FK Sarajevo on Tuesday, June 29, 2021
Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rabodimis
Zaboravili su oni mnogo toga, super je ovo al... Izgubili su dobijenu titulu a sad vrijedno rade na tom da use*u ovu novu sezonu fino od pocetka.. Nek se ONI sjete sta je odgovornost i rad, to nam je svima prioritet.. Ko misevi se zavukli i ocekuju da ce se samo sve sredit.. Od toliko zaposlenih miseva i hijena ne moze se ocekivat lavovski odradjen posao.. Bez strasti i uz gledanje samo svog dupeta, pa dok skontaju kako sve lose zataskat logicno je da ne mogu imat vremena za nekakav produktivan rad.. Lazu sebe, lazu nas, najlakse je, u lazi je spas..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi