UEFA delegirala zanimljive arbitre za dvomeč Sarajeva i Milsamija

Odluka je donesena

UEFA delegirala zanimljive arbitre za dvomeč Sarajeva i Milsamija

S. Grebović

Ekipa Sarajeva će u prvom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu dvomeč odigrati sa moldavskim Milsamijem.

Prvi meč igra se u Moldaviji 8. jula, dok je revanš na rasporedu sedam dana kasnije na stadionu Koševu, odnosno 15. narednog mjeseca.

UEFA je danas odredila ko će dijeliti pravdu u prvom meču ovih ekipa. Odluka je pala na turskog arbitra Yasara Kemala Ugurlua.

Riječ je o 40-godišnjim sudijom koji, zanimljivo, nema internacionalnog iskustva kada su klubovi u pitanju.

Na međunarodnoj sceni glavnu je riječ vodio jedino u dvoboju Kosova i San Marina ovog mjeseca, a sudi redovno utakmice turske Superlige gdje nije omiljen među navijačima Besiktasa jer ih je navodno par puta oštetio u nekim mečevima.

Pomagat će mu njegovi zemljaci Ceyhun Sesiguzel i Abdullah Ozkara, dok će ulogu četvrtog sudije obnašati Erkan Ozdamar.

Oglasi

U revanšu na najvećem bh. stadionu na centru će biti Paul McLauglin iz Republike Irske.

Četrdesetjednogodišnji Irac za razliku od Turčina ima određene evropsko iskustvo, budući da je sudio uglavnom početna kola kvalifikacija za evropska takmičenja, kao i Omladinsku Ligu prvaka.

Njemu će pomagati sunarodnjaci Robert Clarke i Dermat Broughton, a četvrti sudija će biti Damien MacGraith.

Ko je evropski rival FK Sarajeva?

Milsami Orhei je minulu sezonu okončao na trećoj poziciji tamošnjeg šampionata sa 73 boda. Ligu je "prekucao" Sheriff koji je osvojio 99 bodova od mogućih 108 što je zaista impresivno.

Prema podacima Transfermarka ovaj tim ne vrijedi ni četiri miliona eura, tačnije 3,99, dok se vrijednost viceprvaka BiH procjenjuje na blizu devet miliona eura. Teško je izdvojiti prvu zvijezdu tima budući da je vrijednost većini igrača manje više slična.

Najefikasniji igrač u prošloj sezoni bio je 32-godišnji veznjak Alexandru Antoniuc koji je na 36 mečeva postigao 15 golova te bi na njega tim Gorana Sablića trebao obratiti pažnju. Gotovo čitavu sezonu su igrali u formaciji 4-1-3-2.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Inače, Sarajevo ne pamti po dobrom gotovanje u Moldaviji s obzirom da su u sezoni 2017/2018 ispali od ekipe Zarije Balti. U gostima je bilo 2:1 za domaće, Sarajevo je u revanšu slavilo istim rezultatom, da bi nakon produžetaka i penal serije dalje prošao predstavnik Moldavije.

Sarajevo će, ako se plasira u drugo pretkolo, igrati protiv švedskog Elfsborga u gostima prvu utakmicu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Presidente
Sarajevo nije europski klub, to je cinjenica. Ispadali od Moldavaca, pa to je ****no tesko. Uz BiH jedna od najgorih liga Europe.
1 6
zevs
ovo je sarajevu vico namjestio sudiju
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi