Scene koje najbolje pokazuju koliko vodstvu i igračima FK Sarajevo znači trofej Kupa

Trofej stiže na Koševo

Scene koje najbolje pokazuju koliko vodstvu i igračima FK Sarajevo znači trofej Kupa

S. Mlaćo

Sarajevo je osvojilo trofej Kupa BiH.

Bordo momci su savladali Borac nakon izvođenja jedanaesteraca, s obzirom da je nakon 90 minuta bilo 0:0.

Nogometaši Sarajeva su bili spretniji i sretniji, a izvođenje jedanaesteraca pratilo se srčano i na tribinama gdje je bila Uprava kluba sa Koševa, Selmir Pidro koji nije nastupio zbog povrede, te nekadašnji član Sarajeva Nihad Mujakić i drugi.

Imali su razloga za zadovoljstvo s obzirom da je Sarajevo slavilo i trofej je stigao na Koševo.

"Mislim da smo pored silnih problema uspjeli da se skupimo i odigramo jedan dobar meč. Bili smo za nijansu bolji protivnik i zasluženo podgili trojfej Kupa. Ova titula nam je koliko toliko spasila sezonu, ali ja još uvijek ne vjerujem da smo prosuli 13 bodova prednosti i da se ovim moramo zadovoljiti."Evo kako je u izjavi za Arenu Sport ovaj meč vidio Dženan Uščuplić.

Sa druge strane njegov kolega Marko Maksimović je nakon meča za Arenu Sport rekao:

"Sezona ne da je uspješna nego je preuspješna. Kada vidite kako igrači Sarajeva slave onda vam je jasno šta smo mi uradili. Najviše nam imponije kad nam je 10 igrača Sarajeva prije utakmice čestitalo. Žao mi je što nismo uzeli duplu krunu, ali ćemo mi i večeras slaviti. Momcima nemam šta da zamjerim, jako sam sretan i ponsan na njih".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Prva dva penala su za Borac šutirala dva najmlađa igrača, Čavić i Tahrić i promašili su. Evo šta o tome kaže Maksimović.

"Pitao sam igrače prije penala ko želi da šutira i njih dvojica su digli ruke pa sam se odlučio za njih", dodaje trener novog prvaka Bosne i Hercegovine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Kako smo odigrali drugi dio sezone , ovo je dobro - uzeli smo bar kup , treba za iducu sezonu igracki kadar dobro procesljati - a i UO su potrebne velike promjene/ Trofej je trofej - bolje ista nego nista
18 0
Harcos
Poklonimo im i prvenstvo 19/20 i pjetlići izvode penale u kupu. Poklopite se po ušima. Marko marš iz kluba! Ovo sve raz****ti odmah.
1 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi