Sarajevu još jedna, a Feyenoordu tri utakmice do nevjerovatnog podviga

Godina za pamćenje za ove klubove

Sarajevu još jedna, a Feyenoordu tri utakmice do nevjerovatnog podviga

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva večeras su remizirali u gostima protiv Borca (2:2) i tako su nastavili svoj nevjerovatan niz jer su već duže od godinu dana bez poraza u najjačem rangu bh. fudbala.

Bordo klub je zaista nadomak velikog podviga u 2020. godini jer im je ostala još jedna utakmica u jesenjem dijelu sezone. Ukoliko Sarajevo ponovo izbjegne poraz bit će jedini klub u Evropi bez poraza u 2020. godini u domaćem prvenstvu, a jedini koji to mogu izjednačiti je Feyenoord.

Naime, i nizozemski klub također nema poraza u 2020. godini što se tiče takmičenja u holandskoj ligi. Feyenoord je u 2020. godini u Erdevisiji odigrao 18 mečeva i nisu niti jednom poraženi.

Nizozemski mediji su nedavno pisali o ovom podvigu Feyenoorda, te su naveli da je jedini klub u Evropi bez poraza u prvenstvu još bh. prvak Sarajevo. Bordo klub može već narednog vikenda da zaokruži sjajnu godinu kada na svom terenu dočekuju Slobodu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dakle, Sarajevu je ostala još samo jedna utakmica do nevjerovatnog podviga, dok Feyenoord ima još tri kola do kraja prvog dijela prvenstva u Nizozemskoj.

Ovaj klub očekuju gostovanja kod Venla i Vitessea, dok će 23. decembra na svom terenu dočekati Heerenveen.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Pikachu11
Svaka cast, ali ova informacija je besmuslena jer pola godine se nije igralo u 2020.
7 45
Hamza123456789
Zeljovac sam,al Sarajevo ima njjacu i najbolju ekipu,ne drze dzabe ovaj rekord
32 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi