Imaju li navijači Sarajeva razloga za brigu: Mirvić je objavom poslao poruku, ali kakvu?

Razočaran nakon novog poraza

Imaju li navijači Sarajeva razloga za brigu: Mirvić je objavom poslao poruku, ali kakvu?

Samir Mlaćo
Nogometaši Sarajeva u petak su upisali novi poraz i razočarali svoje navijače, ali ne samo njih, nego i većinske vlasnike upravljačkih prava.

FK Tuzla City je slavio 1:0, te je kriza bordo kluba nastavljena, a kako izaći iz nje, u ovom trenutku je pitanje na koje odgovore u Titovoj 38/b niko ne zna.

Navijači su pravom razočarani, no već u narednom kolu bordo tim očekuje derbi sa FK Borac i puno vremena za kukanje nema. Prvi čovjek bordo tima Ismir Mirvić boravi u Maleziji gdje je razgovarao i sa Vincentom Tanom.

Većinski vlasnici i investitori FK Sarajevo obavili su duži razgovor o budućnosti kluba, a akcenat je bio na sportskoj infrastrukturi.

Također, zajedno su ispratili meč iz Srebrenika te su definitivno bili razočarani. Mirvić je to potvrdio uz story na kojem je napisao.

“Puno smo uložili i očekivali, malo smo dobili“, napisao je Mirvić.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Razočarenje nije krio, pa će biti zanimljivo vidjeti koji će biti njegov naredni potez, vjerovatno uz dogovor sa Tanom. Činjenica je da Mirvićeva poruka sasvim sigurno ima i neko značenje, no u ovom trenutku niko ne zna kakvo. 

A, koliko su Mirvić i Tan doista uložili novca, sa sigurnošću se ne može reći. Vjerovatno se radi o nekoliko miliona KM, ali službene informacije nema s obzirom da nakon preuzimanja većinskog dijela ulagačkih prava nikada nije održana press konferencija na kojoj bi se govorilo o ulaganju i očekivanjima od ulaganja. A navijače ovakvi postovi posebno mogu brinuti, obzirom da Mirvić i Tan nikada nisu željeli govoriti o svojim obavezama prema klubu i onom što bi se sutra desilo ukoliko bi prestali s ulaganjima.

Kako god, navijači Sarajeva nadaju se boljim danima za klub, prije svega boljim igrama ekipe koja doista ne liči na onu s početka prvenstva. Upravo zbog toga je Mirvić poslao ovu "tajanstvenu" poruku, a njeno značenje vjerovatno će se saznati u narednim danima.

Dodajmo na kraju da će bordo tim protiv Borca biti bez Nardina Mulahusejnovića, Vlatka Drobarova i Rijada Kobiljara, a ekipu ne može voditi ni šef struke Feđa Dudić.

FK Sarajevo nakon 12 kola zauzima šesto mjesto sa 16 osvojenih bodova.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Ali pazi mu price samo. Kao on je nesto ulozio! Hahahahahahahahahaaahha Kakve ovce zive u ovoj drzavi to je za nepovjerovati
4 10
Lavillenie
Minuta sutnje za pojedine komentatore..
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi