Sarajevo se sprema za utakmicu sezone, Uščuplić i Suljić svjesni pritiska, ali očekuju trofej

Bordo tim u četvrtak protiv Veleža

Sarajevo se sprema za utakmicu sezone, Uščuplić i Suljić svjesni pritiska, ali očekuju trofej

E. Škorić

Fudbalski klub Sarajevo u četvrtak navečer u Zenici igra finale Kupa BiH protiv ekipe mostarskog Veleža.

I jedni i drugi imaju jedinstvenu priliku da osvoje trofej i da na najbolji način završe sezonu, a uz to se i jednima i drugima nudi dobra šansa da izbore Evropu.

Naravno da je pritisak veliki, da svi žele pobijediti u jednoj ovakvoj utakmici, ali vidjet ćemo ko će na kraju biti uspješniji.

Danas su na Koševu prije treninga novinarima svoja viđenja o nadolazećem finalu iznijeli trener Sarajeva Dženan Uščuplić, te jedan od najboljih igrača ovog tima, Asmir Suljić.

"Očekivanja su naravno velika jer nismo kroz prvenstvo uspjeli da izborimo Evropu i sigurno da nas očekuje jedna lijepa predstava na dobrom stadionu i dobrom terenu. Imamo mnogo igrača u timu koji su prije osvajali trofeje, tako da se nadam dobroj predstavi", rekao je Uščuplić između ostalog.

Asmir Suljić se također nada osvajanju Kupa.

Oglasi

"Sigurno da će biti izuzetna utakmica, i za nas i za Velež. Ovo nam je najbitnija utakmica ove sezone i spremamo se, fokusirani smo. Nadam se da ćemo iskoristiti naše prednosti i Veležove mane i da ćemo na kraju dignuti pehar. Sarajevo prije svake sezone ide po trofeje, tako da je loša svaka sezona bez trofeja, ali potrudit ćemo se da osvojimo taj pehar", rekao je Suljić.

"Igrati za Sarajevo je sam po sebi pritisak, ali mi smo se navikli na to. Mislim da smo maksimalno spremni odgovoriti na pirtisak koji sa sobom nosi utakmica finala Kupa", dodao je ofanzivac bord otima.

Na pitanje o "novom" treneru.

"Dženo je Sarajevo, on je uvijek tu u ovim ne baš najboljim situacijama. Nadam se da ćemo zajedno s njim u četvrtak slaviti".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On samtra da će "taj inat" želja za pobjedom na kraju presuditi u borbi za trofej.

Inače, sam početak današnjeg treninga Sarajeva obilježio je snažan vjetar i nagovještaj najavljenog lošeg vremena koje je zahvatilo jedan dio države.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Marli30
Je li kapetan Dupovac živ? Znamo da nece moci igrati protiv Veleža zbog strašnog udarca plastične čaše u leđa, ali kroz par mjeseci ce se vratiti još jači nakon ove ozljede i mantanja.
5 6
user1644068495
Forza Sarajevo!!
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi