Svi igrači FK Sarajevo dobro su znali gdje trebaju otići nakon poraza u Mostaru

Stali su pred navijače

Svi igrači FK Sarajevo dobro su znali gdje trebaju otići nakon poraza u Mostaru

Midhat Šljivak

FK Sarajevo je u derbiju 16. kola Premijer lige poražen na gostovanju u Mostaru kod Veleža. Bilo je 1:0 za domaće, a gosti nisu pokazali igru kao u nekim prethodnim utakmicama i bodovi na kraju zasluženo ostaju u Hercegovini.

Sarajevo nije uspjelo doći do bodova u Mostaru. Bordo tim je poražen od Veleža s minimalnih 1:0, a jedini pogodak na utakmici postigao je Edo Vehabović.

Nije Bordo tim pružio ni blizu dobru partiju kao u nekim od prethodnih utakmica. Razočarali su i navijače koji su stigli u Mostar i upravo su prema njima otišli po završetku utakmice.

Kao i uvijek igrači Sarajeva su prišli navijačima. Dobili su podršku s tribina, ali sigurno da momci s tribine ne mogu biti zadovoljni večerašnjim izdanjem svojih igrača.

Bordo tim je ovim porazom napravio korak unazad u borbi za titulu prvaka. Ostali su na 30 bodova, a ispred njih su Zrinjki s 32 i Borac s 36 i oba tima imaju po utakmicu manje od Sarajeva.

Oglasi

Ekipu Simona Rožmana u narednom kolu čeka nešto lakši posao, a na Koševo stiže ekipa GOŠK-a iz Gabele.

Simon Rožman se nije pojavio pred kamerama

Nakon poraza u Mostaru trener FK Sarajevo se nije pojavio pred TV kamerama.

Slovenac je zajedno s igračima otišao ispred navijača. Očigledno trener Sarajeva osjeća da je dug prema njima veći nego prema nosiocu TV prava.

Najave pred Mostar su bile velike. Na kraju njegov tim nije pokazao igru kojom bi zaslužili bodove i pognute glave dolaze kući u Sarajevo.

Ako tim s Koševa ima namjeru da se na proljeće bori za titulu prvaka morat će znatno napredovati u drugom dijelu sezone jer su već napravili nekoliko ogromnih kikseva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najavljuju se i nova imena u bordo dresu. Dosta je 'velikih imena' uključeno u priče i vidjet ćemo kako će Sarajevo izgledati u nastavku sezone.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676717906
Udba 1946
0 1
Culer
Godina nova, igra stara. Ništa se ne mijenja. Sarajevo je ovako igralo i pod Mirzom. A i pod ranijim trenerima.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi