U FK Sarajevo nastavljaju s promjenama, stigao je čovjek od povjerenja Falija Ramadanija
Foto: Karić (s mobitelom u ruci) je ranije radio u Crvenoj zvezdi i Partizanu

Srđan Karić novi direktor akademije

U FK Sarajevo nastavljaju s promjenama, stigao je čovjek od povjerenja Falija Ramadanija

Admin Čaušević

U FK Sarajevo nisu dugo tražili direktora akademije nakon što je tu poziciju napustio Mensur Dogan. Za novog prvog čovjeka omladinske selekcije višestrukog prvak BiH postavljen je Srđan Karić, nekadašnji čovjek od povjerenja čuvenog menadžera Falija Ramadanija.

FK Sarajevo nastavlja sa promjenama u nižim strukturama sportskog segmenta koje bi mogle biti ključne za razvoj mladih igrača te njihovu daljnu prodaju.

Nakon što je u utorak ozvaničen kraj saradnje sa Dženanom Uščuplićem, u srijedu je stigla potvrda o imenovanju novog direktora akademije Bordo kluba.

Na tu poziciju je postavljen Srđan Karić, bivši skaut menadžerske agencije Lian Sports kojom inače upravlja Fali Ramadani, jedan od najboljih menadžera današnjice.

Osim toga, Karić je radio u skauting službi u najvećim srbijanskim klubovima Paritzanu i Crvenoj Zvezdi, da bi jedno vrijeme radio i u slovenačkim Domžamalam.

Oglasi

Njegovo poznanstvo iz Domžala sa sportskim direktorom FK Sarajevo Senijadom Ibričićem bi na kraju moglo biti i presudno za njegov dolazak na Koševo.

"Srđan Karić ima ogromno iskustvo u skautingu, a također i saradnju sa vrhunskim stručnjacima iz sporta. Svoju karijeru kao skaut je započeo još 2012. godine u Lian Sports GmbH agenciji koja predstavlja jedne od najvećih igračkih imena.

Nakon završetka saradnje sa Lian Sports obnašao je funkciju skauta u FK Partizan od 2017. do 2018. godine. Zatim prelazi u FK Crvena Zvezda gdje je bio glavni skaut sve do novembra 2022. godine. Tada postaje direktor Unnak Sports agencije, te je funkciju zadržao sve do danas.

U protekloj sezoni bio je saradnik u NK Domžale gdje je usko sarađivao sa našim sadašnjim stručnim štabom i sportskim direktorom Senijadom Ibričićem", poručili su iz FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Karić će na mjestu direktora akademije naslijediti Mensura Dogana s kojim nije produžen ugovor te je on napustio tu poziciju nakon godinu i pol saradnje.

Treba istači da je FK Sarajevo trenutno u potrazi sa trenerskim mjestima u kadetskim i juniorskim selekcijama jer je osim Dženana Uščuplića otišao i Admir Hasančić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
BRAVO!
3 2
Ham0
Kakav kompleks ima ovaj samoprozvani novinar. Vidi mu podnaslova: “visestukog prvaka” kaze ovaj plavi vlaski poltron. Pise se NAJTROFEJNIJEG KLUBA u drzavi majmuncino osimova!!!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi