Prvi potez čelnika FK Sarajevo: "Milion eura za novu eru u poslovanju kluba"

Promjene na Koševu

Prvi potez čelnika FK Sarajevo: "Milion eura za novu eru u poslovanju kluba"

E. Čaušević

Jučer je održana Skupština FK Sarajevo na kojoj je klub dobio novog predsjednika, ali i nove članove Upravnog i Nadzornog odbora.

Za novog predsjednika izabran je Ismir Mirvić koji je na ovo mjesto došao umjesto Damira Kasuma. Hajrudin Kapetanović ostao je u novom Upravnom odboru kluba, dok je Elvir Lemeš otišao iz istog. U novi Upravni odbor ušla je i Jasmina Suljović.

Imenovan je Nadzorni odbor koji čine Adrian Cottman, poslovni partner Ismira Mirvića, Jaleel Rasheed kao predstavnik Vincenta Tana i predsjednik NO, te Merisa Peco - Čukurija, dugogodišnja uposlenica kluba u sektoru finansija.

S Koševa su se odlučili oglasiti danas nakon jučerašnje Skupštine, a Mirvić i Vincent Tan su otkrili da je prvi potez "upumpavanje" milion eura u bordo klub kao početak nove ere.

"Nakon jučerašnje uspješne Skupštine kojom su ozvaničeni novi Upravni i Nadzorni odbor FK Sarajevo, novi većinski nosioci glasačkih prava danas su posljednjom uplatom u visini od milion eura osigurali izmirenje svih zaostalih dugovanja prema svim uposlenicima Kluba koja se tiču plata i doprinosa. Ovim transferom završio se period finansijske neizvjesnosti, te se otvorilo novo poglavlje u kojem će riječ investicije zamijeniti riječ donacije.

'Želimo čist novi početak. Želimo vrhunsku radnu atmosferu svih kojima je Klub u srcu. Svjesni smo da kad ljudi imaju neriješena egzistencijalna pitanja ne daju svoj maksimum. U novoj eri želimo mijenjati politiku poslovanja od donacija za osnovne tekuće troškove do inovativnih ideja i rješenja koja će Klub dovesti do samoodrživosti', ističu Tan i Mirvić.

Kako ističu pored novca, u Klub su uložili i vrijeme i poslovne kontakte i žele da vremenom postane najpoželjniji poslodavac i klub koji će pored očekivanih rezultata na terenu i na poslovnom planu postavljati nove standarde. 'Znamo da za sve treba vrijeme. Zato nakon ovog teškog perioda trebamo da još definiramo neke detalje i ubrzo predstavimo svoju jedinstvenu viziju i strategiju za razvoj Kluba', ističu zvanično novi većinski nosioci glasačkih prava.

'Posebno nam je važno da smo pred derbi riješili veliki finansijski problem, kako bismo u srijedu uživali na tribinama i nadamo se, slavili na domaćem terenu', ističu Tan i Mirvić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, tokom ove sedmice Mirvić će se upoznati sa uposlenicima, prvim timom i stručnim štabom, predstavnicima sponzora i brojnim partnerima Kluba. Bit će to prilika za razmjenu mišljenja i iskustava, kao i jačanje timske atmosfere", objavilo je Sarajevo.

Iz FK Sarajevo nije objavljeno da li je novac uplaćen kao pozajmica klubu ili se radi o investiciji bespovratnih sredstava.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Frajer ni dva dana u klubu i odmah legao milioncic…šta ono ona ubleha iz Londona donese komšijama ?! Hahaha
36 10
Matic
Juce dosao a danas dao milion Evra. Nama nasa masnica dovodila homoseksualce i jos se prica da sprema tuzbu. Hvala kriminalcima
29 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi