Novi termini mostarskog i sarajevskog derbija - poklon damama?

Ljuti rivali se sastaju tek naredne godine

Novi termini mostarskog i sarajevskog derbija - poklon damama? · Saznajemo

Samir Mlaćo

Velež i Zrinjski, te Sarajevo i Željezničar, svoje mečeve neće igrati u ovom dijelu sezone. Odlučeno je da se odgode za proljeće.

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine odlučila je da susreti Veleža i Zrinjskog, te Sarajeva i Željezničara neće biti odigrani u ovom dijelu sezone.

Tačnije navedeni mečevi će biti odigrani na proljeće naredne godine.

Susret Veleža i Zrinjskog bio je planiran u subotu od 13 sati, no nije bio određen stadion na kojem će biti odigrani meč. Radovi na stadionu Rođeni jooš traju, dok nije bilo moguće da se meč igra u Gabeli zbog mogućeg sukoba navijača.

Sarajeva i Željezničari su trebali igrati narednog vikenda u Zenici, no iz MUP-a ZDK su preporučili da to bude bez navijača gostiju. Na kraju je odlučeno da se i taj meč odgodi te odigra na proljeće na stadionu Asim Ferhatović Hase na kojem trenutno traje uređenje travnjaka.

Novi termini za odigravanje navedenih utakmica će najvjerovatnije biti između 21. i 22. kola na proljeće. Mostarski i sarajevski premijerligaši će tako između dva vikenda odmjeriti, najverovatnije osmog marta 2023. godine.

Oglasi

Tako će Sarajevo, Željezničar, Zrinjski i Velež. spletom raznih okolnosti, umjesto 19 u prvom dijelu sezone odigrati 18 mečeva, a svakako je odlična vijest što će odgođeni mečevi biti odigrani na novim travnatim podlogama.

U ovom 17. kolu će tako biti odigrano pet utakmica Premijer lige.

Subota:

FK Sloboda – FK Sarajevo

Nedjelja:

Oglasi

FK Leotar – FK Tuzla City

FK Igman – HŠK Posušje

NK Široki Brijeg – FK Sloga Doboj

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar – FK Borac Banja Luka

Na kraju dodajmo da se nakon 16 odigranih kola na čelu tabele nalazi Zrinjski sa 33 boda, slijede ga Široki Brijeg i Željezničar sa četiri, odnosno pet bodova manje, dok je Borac sa 27 bodova četvrtoplasirani. Sarajevo se nalazi na 5. mjestu tabele sa 25 bodova, a Velež je šestoplasirani sa 22 osvojena boda.

 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HerrOttoFlick1921
Poklon "damama" > Pitarima
11 8
BordoBijeli1946
Sretan 8. Mart, picke sa juga!!!
7 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi