FK Sarajevo ostvario saradnju sa nutricionistkinjom Amelom O’Reilly

U cilju doprinosa što boljoj fizičkoj formi igrača

FK Sarajevo ostvario saradnju sa nutricionistkinjom Amelom O’Reilly

Samir Mlaćo

Fudbalski klub Sarajevo je u cilju doprinosa što boljoj fizičkoj formi igrača uspostavio saradnju sa nutricionistkinjom Amelom Ivković O’Reilly.

O’Reilly ima dugogodišnje iskustvo rada u struci na području Velike Britanije, Španije, te posljednjih godina BiH, te je stekla visoki status i članstvo u prestižnim profesionalnim udruženjima za nutricionizam ( članica je udruženja nutricionista Irske, udruženja nutricionista Velike Britanije i kraljevskog Medicinskog udruženja Velike Britanije ) od kojih su pojedina preduslov za međunarodni rad.

U narednom eriodu će raditi sa nogometašima Sarajeva na njihovoj ishrani, sa pojedinačnim pristupom.

"Svrha moje posjete je bila promjena menija mladih nogometaša FK Sarajevo. Ono što nam je bitno jeste da osvijestimo djecu o važnosti zdrave ishrane. Ishrana čini 80 % zdravlja, a preostalih 20 % fizička pripremljenost tako da je neophodno mlade nogometaše osvijestiti i obrazovati o bitnosti hranjivih sastojaka koje unose u sebe", kazao je Amela Ivković O’Reilly za službenu stranicu FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi