FK Sarajevo poduzima pravne mjere za zaštitu ugleda

Advokatski tim FK Sarajevo ne miruje

FK Sarajevo poduzima pravne mjere za zaštitu ugleda

O. Lekić

Advokatski tim FK Sarajevo u ime klijenta je pokrenuo je tužbu protiv prredsjednika Slobode Azmira Husića nadležnom sudu za nadoknadu štete po osnovu klevete, piše Žurnal.info.

Prema pisanju portala Žurnal.info advokati Hajrudin Kapetanović i Avdo Salihbegović su kako bi zaštitili ugled kluba pokrenuli u ime klijenta tužbu protiv Husića nadležnom sudu za nadoknadu štete po osnovu klevete, a u ime direktora FK Sarajevo, Dine Selimovića, upućen je i poziv za demantij.

"U slučaju da u predviđenom roku navodi protiv Selimovića ne budu demantovani biće podnijeta tužba protiv gospodina Husića", Žurnal.info prenosi izjavu advokata Kapetanovića.

"Zbog trenutne medijske hajke koja se vodi protiv FKS, a shodno Zakonu o kleveti FBiH, naša advokatska kancelarija će poduzeti mjere pravne zaštite protiv pravnih i fizičkih lica koji svojim radnjama nanose štetu klijentu po svim osnovama, u ovom slučaju Fudbalskom klubu Sarajevo", dodao je advokat Salihbegović.

Podsjetimo, nakon prvog četvrtfinalnog susreta Kupa BiH između Slobode i Sarajeva došlo je do sukoba između predsjednika Slobode i direktora Sarajeva. Husić je tom prilikom istakao da Slobodi iz Sarajeva nisu platitli obećanih 20.000 KM na ime premija za susret iz prošle sezone između Slobode i Mladosti iz Velike Obarske.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon njegovih tvrdnji u Fudbalskom savezu BiH su otvorili istragu, a kao svjedoci u istoj su se već pojavili Husić, Selimović i nekadašnji sportski direktor Sarajeva, Abdulah Ibraković.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije