Kakav dan na Koševu: U razmaku od nekoliko minuta predstavili tri pojačanja
Foto: FK Sarajevo

Nova imena u Sarajevu

Kakav dan na Koševu: U razmaku od nekoliko minuta predstavili tri pojačanja

Edmir Škorić

Fudbalski klub Sarajevo danas je objavio da su ekipu pojačala trojica fudbalera. Sve je objavljeno na stranicama kluba u samo nekoliko minuta.

Nakon što je za trenera imenovan Zoran Zekić umjesto Simona Rožmana, nekoliko dana kasnije krenulo se u dovođenje novih igrača.

Prvi je predstavljen golman Emil Rackov. Stiže iz mađarskog Fehervara, donoseći sa sobom bogato iskustvo.

Emil je svoj fudbalski put započeo u Vojvodini, gdje je proveo godine kao prvi golman ekipe. Bio je i kapiten tima, a sa Vojvodinom je osvojio i domaći kup. Dva puta je prema izboru navijača biran za igrača godine, a upisao je i jedan nastup za A selekciju Srbije.

Aleksandar Ðorđević, izuzetno kvalitetan i svestran igrač koji može igrati na pozicijama defanzivnog, centralnog ili ofanzivnog veznog, nosit će dres FK Sarajevo u sezoni 2024/25

U Sarajevo dolazi iz pančevačkog Železničara, gdje je u protekloj sezoni skupio 29 nastupa u Super ligi Srbije upisavši 7 golova i 3 asistencije.... Odlikuje ga precizan i snažan šut izvan šesnaesterca s obje noge. Prepoznat je i kao specijalista za prekide koji postiže direktne pogotke iz slobodnih udaraca i upućuje opasne centaršuteve iz kornera.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Potvrđen je i dolazak Filipa Jovića. Ovaj 24-godišnjak može podjednako dobro igrati na poziciji lijevog centralnog stopera i lijevog beka. Radi se o fizički izuzetno spremnom i brzom igraču sa izraženim pregledom igre. Tokom utakmica ga odlikuju hrabrost, ali i disciplina i smirenost u igri koje koristi za pronalaženje najboljih rješenja.

Filip u Sarajevo dolazi iz FK Radnik Surdulica za koji je protekle sezone odigrao 32 utakmice.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ars1946
Zvanično najskuplji i najbolji tim lige po TM. Znači mjera je titula i to dupla. Dok se neki bore za Odinake i sl i predstavljaju pojačanja, Sarajevo lagano dovodi igrače od milion €. Rade li čirevi....
2 4
user1676717906
Haaaa vracanje na fabricke postavke udba 1946
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi