Sarajevo pronašlo pojačanje u Zagrebu: Dinamovac stiže na Koševo?
Foto: Davor Pongracic/Cropix

Potvrda se očekuje narednih dana

Sarajevo pronašlo pojačanje u Zagrebu: Dinamovac stiže na Koševo?

Admin Čaušević

FK Sarajevo je blizu realizacije još jednog ulaznog transfera pošto Bordo klub završava dovođenje Anesa Krdžalića iz Dinama. Transfer mladog bh. reprezentativca na Koševo bi trebao biti ozvaničen u narednim danima.

Izgleda da su Simon Rožman i Senijad Ibričić kao najslabiji dio tima označili vezni red pošto je fokus na pojačanjima upravo u toj zoni.

Vezni red je već pojačao Marko Matanović kao jedan od najboljih igrača prvenstva Crne Gore, a naredni koji stiže je Anes Krdžalić.

Krdžalić će gotovo pa sigurno na proljeće nositi dres Sarajeva nakon što je minulu polusezonu proveo na posudbi u Lokomotivi iz Zagreba.

Ovaj mladi reprezentativac BiH je ugovorom vezan za Dinamo pa ostaje da se vidi kakvu vrsta dogovora je Bordo klub postigao sa Modrim.

Oglasi

Posao bi trebao biti ozvaničen u narednim danima što znači da bi se Krdžalić trebao pojaviti na prozivci koju je Rožman zakazao za sljedeću sedmicu.

Krdžalić je igrao u omladinskim selekcijama Dinama, ali je nakon raskida ugovora otišao u Kustošiju koja ga je zatim proslijedila na posudbi Olimpiji iz Ljubljane.

Na Maksimir je stigao ljetos kada je prema nekim informacijama plaćen 100.000 eura, ali nije dobio priliku da se pokaže u dresu najuspješnijeg hrvatskog kluba.

Bivši trener Dinama, Igor Bišćan, je odmah odlučio proslijediti Krdžalića na posudbu u Lokomotivu gdje u prvom dijelu sezone uspio skupiti dva nastupa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Defanizvno orijentisani veznjak je jedan od najvećih talenata bh. fudbala, još uvijek nije napunio ni 20 godina te se od njega u budućnosti očekuju velike stvari.

Kao naredno mjesto za napredak odabrao je FK Sarajevo i stadion Koševu. Kako će se snaći u bordo dresu pokazat će vrijeme.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
koje ovi krdjalic nikad cuja sve njeki levati dolaze u sarajvo
2 6
Ham0
Zeljo dogoovorio saradnju sa Dinamom da ovi daju igrace velezu i Sarajevu HAHAHAHAHAHAHAHA
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi