Gotovo je, Sarajevo je nakon toliko vremena položilo oružje

Prvi poraz od jeseni 2019. godine

Gotovo je, Sarajevo je nakon toliko vremena položilo oružje

E. Škorić

Sarajevoje večeras poraženo od Zrinjskog u derbiju 21. kola Premijer lige (0:1).

Bordo tim je mogao dodatno da se primakne tituli, naročito nakon ranijeg poraza Željezničara na Tušnju, ali je ekipa Zrinjskog slavila na Koševu.

Sarajevo i dalje ima plus osam u odnosu na konkurente i 11 kola prije kraja apsolutni je favorit za odbranu titule, ali Plemići, čini se, ne odustaju, pa dok postoje teoretske šanse, borit će se za prvo mjesto.

Ovo je ujedno prvi poraz ove sezone za Sarajevo, čime je prekinut nevjerovatan niz. Naime, računajući domaće utakmice, Sarajevo je bez poraza bilo od jeseni 2019. godine.

Posljednji put ih je savladao Željezničar s 3:1 krajem novembra u prvenstvenom meču. Nakon toga, uslijedilo je 26 utakmica (Premijer liga i Kup) bez poraza, da bi u 27. meču na Koševu tim Vinka Marinovića položio oružje.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Rajvosa2019
Nema Benje i Amara , logicno - nosioci nase igre - los potez , i uz to sve prodali ih za sicu
8 0
Bajernovac
izgubice Sarajevo od Sirokog nazalost sigruno,sa ovakvim panjevima,,
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi