Kapić 'otvorio dušu': Izgubio sam dijete, bio pod stalnim pritiskom i nisam se osjećao sigurnim!

Raskinuo saradnju, te napustio FK Sarajevo

Kapić 'otvorio dušu': Izgubio sam dijete, bio pod stalnim pritiskom i nisam se osjećao sigurnim!

S. Mlaćo
Rifet Kapić više nije član FK Sarajevo.

Naime, klub sa Koševa je potvrdio da saradnja sa ofanzivcem sporazumno prekinuta i da on napušta klub na svoj zahtjev.

Kapić se javio za SportSport.ba i kazao da meč sa Slobodom (1:1) zapravo bila 'kap koja je prelila čašu'.

U navedenom meču Kapić nije iskoristio jedanaesterac u sudijskoj nadoknadi, tačnije njegov udarac je pročitao golman Slobode Semir Bukvić.

Ovaj 27-godišnjak je danas planirao da se i obrati navijačima FK Sarajevo te kompletnoj javnosti, a navedeno pismo je proslijedio za SportSport.ba.

Ističe da je doživio mnogo loših stvari u proteklom periodu. Nije mogao ni biti skoncentrisan na zeleni teren. Naime, dvojica kriminalaca su reketirali Kapića, a kasnije su i uhapšeni u glavnom bh. gradu. Prvo mu je oduzet skupocjeni sat, a isto su pokušali i sa njegovim automobilom.

Oglasi

“Kad sam odlučio da dođem u Sarajevo, odlučio sam to srcem. Nakon mjesec dana nažalost desilo se nešto sto je mene poremetilo na svakom polju mog života. Klub mi je u tom trenutku pružio podršku, predsjednik Mirvić zaštitu i na tome sam zahvalan.

Trudio sam se davati svoj maksimum unatoč tome, međutim strah u meni mi nije dozvoljavao da se pokažem u svom najboljem svjetlu. Imao sam konstantan pritisak zbog okruženja, gdje se nisam osjećao sigurnim, ni ja, niti moja familija. Stalno su se ponavljale neke stvari koje su mi ukazivale da tu nisam siguran, ali ja unatoč tome nisam htio odustati od kluba i želje da pomognem svojoj ekipi. U datim trenutcima sam sigurno davao svoj maksimum.

Ovo što se desilo proteklih dana je bila kap koja je meni prelila čašu, ali sigurno ne i jedini razlog zbog koje sam donio ovu odluku. Provaljen mi je profil, osramoćen sam zbog neke slike koja je fotošopirana. Protekla godina je bila jako teška za mene, puna stresa kako na poslovnom tako i na privatnom putu, pretrpio sam velike gubitke, onaj najveći je gubitak djeteta. Ja bi mnoge upitao kako bi se oni osjećali da su na mom mjestu sve ovo prošli?

FK Sarajevo kao klubu sam zauvijek zahvalan za sve, svakom posebno, od ekonoma Haćke pa dalje.

Za moje dobro i dobro moje porodice mislim da je ovo najbolja odluka za nas. Nadam se da će FK Sarajevo pobjedom u derbiju izaći iz krize, a ja sam od danas njihov najveći navijač“, riječi su Kapića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kapić je u Sarajevo stigao iz njemačkog SC Paderborna, a nastupao je i za Sheriff Tirasporl, Grasshopers, ND Goricu, Varnsdorf, Istru 1961, Krajinu...

Ove sezone u Premijer ligi upisao je 312 minuta u šest utakmica.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hordas_00
Nisi ti kriv, oni ******i od navijača što su skandirali nakon promasenog penala trebaju se zapitati dali su oupste navijači
40 4
rodjeni95
Bitno je da se momku jebu majke na tribinama i slicno. A niko ne zna u cjelosti istinu. Drzi se momak i dobrodošao u Velez.
34 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi