Rifet Kapić više nije član FK Sarajevo!

Sporazumni raskid

Rifet Kapić više nije član FK Sarajevo! · Zvanično

E. Škorić

Fudbalski klub Sarajevo objavio je raskid saradnje sa Rifatom Kapićem.

Bordo klub je tri utakmice bez pobjede u prvenstvu BiH. Nakon poraza od Tuzle Cityja i Igmana, na red je došao i mršavi remi sa Slobodom.

U toj utakmici tragičar je bio Kapić, koji je u 90. minuti promašio penal za pobjedu. Nakon utakmice navijači Sarajeva su skandirali ovom veznjaku da ode iz kluba što ga je itekako potreslo. Saigrači su mu pružili podršku i ohrabrivali ga jer je bilo jasno da Kapiću nije nimalo lako.

Nakon tih dešavanja Kapić je odlučio da se oglasi na društvenim mrežama i poručio je da on snosi svu krivicu zbog činjenice što Sarajevo nije upisalo pobjedu u sinoćnjoj utakmici protiv Slobode.

Nekoliko dana kasnije, stigla je potvrda o kraju saradnje između njega i kluba. To je Sarajevo potvrdilo putem zvanične web stranice.

"FK Sarajevo i Rifet Kapić sporazumno su raskinuli ugovor koji je važio do 31. maja 2023. godine. Nakon utakmice protiv Slobode, igrač se obratio klubu sa zahtjevom za raskid saradnje, a isti je prihvaćen od strane kluba", navodi se na zvaničnoj stranici Sarajeva.

27-godišnjak je u Sarajevo došao prošlog ljeta iz Njemačke, s tim da je član Bordo tima bio i dvije godine ranije, kada je posuđen iz švicarskog Grasshoppersa, a prošao je i juniorsku selekciju tima s Koševa.

Ove sezone upisao je svih šest nastupa u Premijer ligi i na terenu je proveo 312 minuta. Sa Sarajevom ima titulu prvaka BiH i osvojen Kup naše zemlje. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ukupno je u dresu Sarajeva odigrao 47 utakmica postigavši 3 pogotka.

Sarajevo prekid loše serije traži u petak na stadionu Grbavica protiv svog najvećeg rivala, ekipe Željezničara.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bosnaa
Momak je promasio penal nije nikog ubio... Knokart promasi penal za Lester protiv Watforda kontra i primaju go kraj i ispadaju iz doigravanja za PL sta bi njemu tek uradili zato i nema napretka ova nasa drzava
23 2
veliki73
Ne mogu da vjerujem, Dudic i igraci mu daju podršku, uprava također, i radi skandiranja navijaca dobije nogu, da nije smiješno bilo bi žalosno, nikad vi klub necete biti
15 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi