FK Sarajevo pripreme u Turskoj završio sigurnom pobjedom protiv Rige

Slavili sa 2:0

FK Sarajevo pripreme u Turskoj završio sigurnom pobjedom protiv Rige

E. Oštraković

Ekipa Sarajeva odigrala je posljednju pripremnu utakmicu na pripremama u Turskoj, a protivnik je bila latvijska Riga. Izabranici Mirze Varešanovića ostvarili su pobjedu od 2:0.

Zanimljivo je da će ovo biti druga utakmica između Rige i Sarajeva na ovim pripremama, nakon što je Riga nedavno slavila sa 2:1.

Ovaj put pobjedu je ostvarila ekipa Sarajeva, a rezultat je bio 2:0 za tim koji sa klupe predvodi Mirza Varešanović.

Oba gola postignuta su u drugom poluvremenu. Prvo je u 71. minut Oliveira postigao gol za vodstvo Sarajeva od 1:0.

Konačan rezultat pred sami kraj utakmice, tačnije u 87. minuti postavio je Hamza Čataković, te se Sarajevo tako revanširalo Rigi za poraz u prošloj utakmici.

Oglasi

Bordo tim je sredinom ove sedmice trebao imati dobru provjeru protiv rumunjske ekipe Poli Iasi, ali susret je prekinut u 17. minuti zbog nesportskog ponašanja fudbalera rumunjske ekipe.

Sarajevo sezonu u Premijer ligi BiH nastavlja posljednji vikend u mjesecu februaru kada će igrati derbi protiv Zrinjskog.

Derbi protiv Zrinjskog, ali i zaostali derbi protiv Željezničara Sarajevo će igrati u Mostaru, tačnije bit će domaćini na stadionu Rođeni jer radovi na travnjaku stadiona "Asim Ferhatović Hase" nisu još završeni.

Sarajevo je ove zime imalo dosta promjena u igračkom kadru, došlo je nekoliko novih imena tako da na proljeće možemo očekivati sasvim drugi tim.

Bordo tim je jesenji dio sezone završio na petoj poziciji sa 25 osvojenih bodova.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sunce46
Ajla ODLAZI
0 0
pjanke.sa
Pa niko ne zna da objavi sastave a da ne kazem video golova. Gubi se Uprava malo je reci….
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi