Čeka se zeleno svjetlo za četiri, a možda i pet derbija na istom stadionu

Sjednica je zakazana za utorak

Čeka se zeleno svjetlo za četiri, a možda i pet derbija na istom stadionu

A. Čaušević

U Veležovom domu se utakmice nisu igrale duže od 250 dana, ali bi u kratkom vremenskom razmaku stadion Rođeni mogao biti domaćin najmanje četiri istinska derbija bh. derbija. 

Iako su se radovi oko promjene terena na stadionu Veleža poprilično odužili, jedan od najljepših premijerligaških stadiona će proljetni dio sezone dočekati u novom ruhu.

Osim hibridnog terena, novitet će biti i nove modernije klupe za rezervne igrače i službena lica. Ovih dana se vrše posljednje pripreme i ocrtava terena kako bi sve bilo spremno za utakmicu protiv Posušja.

Premijera novog terena je u subotu od 18:30 kada će neki novi Rođeni predvođeni trenerom Nedimom Jusufbegovićem dočekati Posušje u osmini finala Kupa BiH.

To će biti samo uvertira za ono što slijedi. Ključni dan je utorak za kada je zakazana sjednica Takmičarske komisije kada će se raspravljati o zahjetvu FK Sarajevo.

SportSport.ba je u srijedu najavio da postoji mogućnost da će Sarajevo igrati prve dvije domaće utakmice proljetnog dijela na stadionu Rođeni.

Oglasi

Kako saznajemo ispred Bordo kluba je u četvrtak i zvanično otišao zahtjev pred Takmičarsku komisiju kako bi se uvažio zahtjev.

Potvrda zahtjeva bi trebala predstavljati samo stvar formalnosti. Velež je pristao, dok je i Sarajevo jesenas igralo dobar broj utakmica u drugom kantonu, tj. u Zenici na Bilinom polju.

Ukoliko Takmičarska komisija uvaži zahtjev, a hoće, to znači da će u razmaku od dvije sedmice na stadionu Veleža biti odigrana četiri velika derbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako će u periodu od 25. februara do 11. marta stadion Rođeni biti domaćin mečeva Sarajevo - Zrinjski, Velež - Borac, Sarajevo - Željezničar i Velež - Zrinjski.

Ne isključuje se opcija i da duel 22. kola između Sarajeva i Veleža bude igran u Mostaru, ali teško je vjerovati da će se to desiti, prije svega radi regularnosti samog takmičenja.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
jedini pravi derbi će biti: VELEŽ - ZRINJSKI
0 3
posto_tad_nisu_postojali
Objavite video belaja sa priprema Galaktikosa da vidite šta je papanluk i da se svi malo nasmijemo levatima
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti