Ovako je Jarni govorio po dolasku u FK Sarajevo: Real je poseban, ali nisam se tu najbolje osjećao

Pogledajte i jasan plan razvoja FK Sarajevo prije 10 godina

Ovako je Jarni govorio po dolasku u FK Sarajevo: Real je poseban, ali nisam se tu najbolje osjećao

Esmer Oštraković

Kao grom iz vedra neba glavna tema u našem regionu postao je Robert Jarni. Razlog zbog kojeg je došao u "žižu" javnosti jeste njegov komentar da će u susretu između Dinama i Real Betisa navijati za tim iz Španije.

Obzirom da je Jarni legenda Hajduka, to i ima smisla, ali nije se to svidjelo čelnicima HNS-a koji su ga odmah smijenili sa mjesta selektora u-17 reprezentacije Hrvatske.

Kada vratimo film unazad, prisjetit ćemo se da je Robert Jarni 2013. godine predstavljen kao novi šef stručnog štaba FK Sarajevo.

Tada je na početku razgovora Jarni govorio o akademiji i o tome kako je ona trebala izgledati.

"Sredinom prvog mjeseca bi trebala početi sa radom. U projektu je da se napravi hotel, fantastična stvar. Dosta dugo vremena, ne izbacujemo talente koliko smo ranije. Imamo velikih problema što se tiče obrazovnog dijela. Raditi sa malom djecom je nešto posebno. Djecu moraš voljeti i poznavati.

Oglasi

Okupljanje najtalentovanijih i formiranje akademije može biti samo plus. Svi klubovi su u takvom stanju da mlade igrače moraju prodavati. Kada jednom napravite jednu takvu akademiju jer će sigurno iz godine u godinu tri do četiri talenta moći preć u prvu ekipu i da će moći nositi igru kluba. Mislim da je akademija pun pogodak", rekao je tada Jarni.

Da li je bronza u Francuskoj maksimum kada su u pitanju reprezentacije iz regije?

"Kako u životu, tako još više u fudbalu se mora sve poklopiti. Ta generacija, svi smo igrali u dobrim klubovima, bili smo nosioci klubova. Bili smo neovisni, jedva čekali poziv za reprezentaciju. Nije bilo zlih misli.

Igrali ste u velikim klubovima? Koji je na vas ostavio najbolji dojam?

"Teško je reći, iskren da budem najbolju svlačionicu sam imao kada sam igrao u Torinu. Mislim da smo završili na osmom mjestu. U Betisu je bilo dobro, ali ne kao u Torinu. Madrid je nešto posebno. Kraljevski klub, jedini pravi. To se vidjelo na svakom koraku. Svaki je nosio nešto posebno.

Oglasi

Kada je riječ o trenerima najviše sam naučio od Lippija u Juventusu i od Aragonesa u Betisu. Malo različita filozofija, ali obojica vrlo uspješna", govorio je tada Jarni.

Jarni dobio otkaz jer je javno priznao da navija za Betis protiv Dinama

Otkaz na klupi u-17 reprezentacije Hrvatske dobio je Robert Jarni nakon svojih komentara da navija za Betis protiv Dinama.

"Za koga ću navijati? Pa za koga nego za Betis, ipak je to moj klub. U njemu sam proveo tri sjajne godine, a u Dinamu nisam igrao.

Ne znam ko može da mi zamjeri, ja sam uz to i hajdukovac u srcu", rekao je Robert Jarni u intervjuu za Večernji list.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sve je pokrenulo veliku buru diljem Hrvatske, te su mnogi bili zgroženi njegovom izjavom, a direktno mu je odlučio odgovoriti kapiten Dinama Petković.

"Stvarno je to rekao? Ako je tako rekao, ako to misli, onda je klaun. Ljudi koji predstavljaju hrvatsku državu, a ne navijaju za hrvatski klub, su obični klauni. Slobodno to napišite. Čovjek koji navija protiv hrvatskog kluba u Europi, a Hrvat je, to je klaun", rekao je Petković.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Zbogom kroacija, eto ga nama u drustvu mamica,modrica itd!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi