FK Sarajevo sa igračem manje osvojio bod u Mostaru

HŠK Zrinjski imao bolje šanse, no nije ih iskoristio

FK Sarajevo sa igračem manje osvojio bod u Mostaru

M. Šljivak, foto: V. Bernadić

Zrinjski je u derbiju 12. kola Premijer lige BiH dočekao aktuelnog šampiona Sarajevo, a na kraju pobjednika u ovom duelu nije bilo (0:0).

Dobra igra viđena je u prvih 45 minuta sa obje strane. Nakon tihih desetak minuta Čurjurić je prvi prijetio golu Sarajeva, ali Kovačević lagano brani njegov udarac.

Potom smo ponovo vidjeli 15-ak mirnih minuta nakon kojih Bordo tim propušta prvu veliku šansu na utakmici. Sjajno je šutirao Ahmetović sa 20-ak metara, no njegov udarac zaustavlja stativa.

Uzvratio je potom Zrinjski. Mandić zagrijava dlanove Kovačevića, ali bez većih problema za golmana gostiju.

Do kraja prvog dijela Milanović pokušava iz daljine za Sarajevo, da bi zatim Kovačević zaustavio udarac Čurjurića i na odmor se otišlo bez golova.

Zrinjski je i nastavak krenuo žestoko. U 50. minuti velika šansa za domaći tim, Tomislav Barbarić je spektakularno šutirao iz slobodnjaka, ali pogađa prečku.

Šest minuta kasnije nova bomba prema golu Kovačevića. Pokušao je Čurjurić, golman Sarajeva fantastično brani.

Sarajevo je u 63. minuti po prvi put zaprijetilo u nastavku. Šutirao je Rahmanović, ali nije bio precizan.

Tri minute kasnije gosti ostaju sa igračem manje. Isključen je Anel Hebibović nakon gestikulacije prema sudiji Milošu Gigoviću uz opće čuđenje svih na klupi gostiju iz Sarajeva.

Pokušao je domaći tim doći do tri boda u ostatku utakmice. Ivan Lendrić u 74. minuti propušta veliku šansu nakon ubačaja Ibaneza.

Kružio je Zrinjski oko gola Sarajeva. Međutim, teško su stvarali šanse, pa je odbrana bez većih problema čistile sve opasnosti. Ostalo je do kraja 0:0 i ovo je rezultat kojim gosti mogu biti zadovoljniji.

Premijer liga BiH, 12. kolo:

Zrinjski - Sarajevo 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski: Brkić, Kadušić, Jakovljević, Barbarić, Rugašević, Rustemović, Zlomislić, Čurjurić, Mandić, Govedarica, Lendrić.

FK Sarajevo: Kovačević, Šerbečić, Lazić, Hebibović, Hodžić, Đokanović, Gavrić, Tatar, Milanović, Velkoski, Ahmetović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VELEZ
AHAHAHAHA NEMOGU NI SA KUPLJENOG SUDIJE NA SVOM STADIONU SA IGRACEM VISE UZ 5 MINUTE NADOKNADE POBIJEDIT AHAHAHAHAHA BRAVO SARAJEVO
39 6
chs1975mostar
UJEDINIMO SE SVI MI,KOJIMA JE BIH DRAGA ZEMLJA,,PEDALJ SE NJE NIKOM NE DA. ZAJEDNO SVI SAD U JEDAN GLAS..DOSTA JE VISE.. IDEMO SLOGU NASU UJEDINTI I I OVE ULJEZE IZ LIGE IZBACITI.. I PROTIV SVIH STO BIH MRZE,,NECETE NAM VISE JAJA PEĆI..IZDRZALO SI MOJE LJEPO SARAJEVO..S SAD PUT KUCI SVOJOJ I DO SUTRA ODMORI..A ONDA SVE PROZERE ZATVORI,DA DUŠMANI NE CUJU STA SE U SOBI ZBORI..I ZAJEDNO SA SLOGANOM,, DOSTA JE VIŠE ,, NEK OVA DVA ULJEZA I TABELA IZBRISE,,OVAJ NERJESEN REZULTAT JE POBJEDA CJEKE BIH..SRETNO SVI KLUBOVI KOJI BIH NE MRZITE
33 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi