FK Sarajevo se oglasio nakon rasističkih ispada pojedinih navijača ovog kluba

Vrijeđali Josepha Amoaha

FK Sarajevo se oglasio nakon rasističkih ispada pojedinih navijača ovog kluba

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva sinoć su osvojili samo jedan bod u meču protiv Rudara iz Prijedora.

Meč na Koševu završen je rezultatom 1:1 što je izazvalo negodovanje domaćih navijača. No, jedan detalj posebno je obilježio utakmicu Sarajeva i Rudara.

Naime, pojedini navijači Sarajeva koji su bili na istočnoj tribini su na rasnoj osnovi vrijeđali gostujućeg igrača Josepha Amoaha.

Nakon toga oglasili su se i iz FK Sarajevo koji su osudili ovakvo ponašanje pojedinih navijača bordo kluba.

"Sinoćnje ponašanje nekih pojedinaca je potpuno neprihvatljivo i u suprotnosti sa svim civilizacijskim normama i vrijednostima Fudbalskog kluba Sarajevo. Odlučno kažemo NE rasizmu i diskriminaciji bilo koje vrste u sportu, na našem stadionu, na našim tribinama i među navijačima koji se nazivaju našim", poručili su iz Upravnog odbora FK Sarajevo.

Čelnici kluba istakli su da će poduzeti sve neophodne koraka kako bi spriječili sve oblike diskriminacije u budućnosti, te su uputili najiskrenije izvinjenej Amoahu i prijedorskom Rudaru zbog sinoćnjeg incidenta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"FK Sarajevo želi da se svi igrači i gosti na našem stadionu osjećaju sigurno i poštovano, te da bude primjer po sportskoj i fer igri i atmosferi i poduzet ćemo sve neophodne mjere da to tako bude u budućnosti!", navodi se na kraju saopštenja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adohordas
Mamu im jebbem pa nije momak kriv sto je zabio nama gol ,lik zaradjiva za kruh ,ne znaju da sutra moze obuci nas dres ..ma muka mi je majkemi ja bi tim navijacima zabranio ulaz 5 god
7 0
traorea
Općepoznato je da je istok tribina sa 70% ljudskog šljama i ološa godinama unazad. Ti što su sinoć vrijeđali Amoaha su dali 8km da se istresu, a kući ženama ne smiju zucnuti bolesnici iskompleksirani.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi