FK Sarajevo se oglasio: Ne prihvatamo nepotpun Memorandum o razumijevanju

Odgovor Općini Centar

FK Sarajevo se oglasio: Ne prihvatamo nepotpun Memorandum o razumijevanju

Edmir Škorić

Općina Centar danas je na adresu FK Sarajevo dostavila Memorandum o razumijevanju čiji cilj je definisanje upravljačkih prava Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase.

Članom 2. Memoranduma o razumijevanju Općina se obavezuje da će potpisom ugovora Olimpijski stadion AFH dodijeliti na upravljanje i korištenje klubu po cijeni od 1 KM mjesečno.

Sada su iz bh. prvaka saopštili da su odmah uputili odgovor na Memorandum kako bi se definisala određena pitanja:

- U slučaju preuzimanja vlasništva nad stadionom, da li FK Sarajevo ima potpunu kontrolu nad ulaganjima i infrastrukturnim radovima na stadionu? Koje su dalje obaveze FK Sarajevo?

- Da li ovo znači da Općina Centar namjerava prestati ulagati u stadion?

- O kojem vremenskom okviru upravljanja stadionom se radi?

- Šta će se desiti nakon privođenja objekta krajnjooj namjeni u skladu sa postojećim regulacionim planom? Šta to znači za FK Sarajevo?

- Šta se dešava sa trenutno iznajmljenjim prostorima u okviru stadiona - da li ona također prelaze pod upravljanje FK Sarajevo?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:



"Danas dostavljeni Memorandum o razumijevanju predstavlja nedovršen dokument kojim nisu definisani odgovori na najvažnija pitanja koja godinama muče Klub, navijače i širu javnost", piše u saopštenju Sarajeva.

Klub je također dostavio dokumente. Ovdje je Memorandum, a pogledajte i odgovor FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ZukaZu
Konačno UPRAVA, u pravom smislu te riječi. Bravo!
12 4
Plavi orkestar
Stadion napravili gradjani ovog grada,Gradjani ovog grada,od novca kojeg uplate kroz poreze,ga odrzavaju sve ove godine.Dati nešto što je u posjedu gradjana za marku nekom vjetnamcu je zlocin.Od onih sa kobilje glave ne moze niko ocekivati ni tu marku da izdvoje jer je to zivi na tudjim jaslama od kad postoji.
8 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti