Rožman samouvjeren nakon dvije pobjede: Imamo mi još mnogo toga za pokazati!

Sarajevo sutra pred svojim navijačima dočekuje Igman

Rožman samouvjeren nakon dvije pobjede: Imamo mi još mnogo toga za pokazati!

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Nakon visoke pobjede u Tuzli, nogometaši Sarajeva sutra imaju novi ispit. Na Koševo stiže FK Igman Konjic i izabranici Simona Rožmana tražit će nova tri boda.

Vjeruju da će se to i desiti, te da će nastaviti borbu za Evropu i u što boljoj atmosferi dočekati novi vječiti derbi narednog vikenda na Grbavici.

Nedavno su Sarajevo i Igman remizirali na Koševu (2:2), a sutrašnji meč najavili su šef struke Simon Rožman i prvotimac Eldar Mehmedović.

"Mirno i fokusirano je prošao ovaj tjedan. Sada dočekujemo Igman, igrali smo nedavno i dobro se poznaujemo. Bilo je dobrih stvari tada, ali rezultat nas nije zadovoljio. Sada želimo da se radujemo, a kvalitet smo pokazali u Tuzli.

U lijepo atmosferi dočekujemo naredni meč. Što se tiče Igmana, ima dosta igrača koji igraju sa posebnim motivom i žarom, kompaktni su. Vjerujem da ćemo i jedni i drugi ponoviti dobar meč i da će naši navijači doći na svoje. Ima još mnogo utakmica do kraja, te mislim da mi imamo još mnogo toga za pokazati", rekao je Rožman.

Dotakao se i igračkog kadra.

Oglasi

"Što se tiče rostera, svi su se vratili u trenažni proces. Svi su glavom u poslu, lijepo je bilo raditi u ovakvom okruženju".

U posljednje vrijeme igrate sa tri igrača u zadnjoj liniji.

"Sistem se promijenio, ali model igre nije. Imamo plan A, te plan B. Sutra nema Mustafića, ali mi ćemo sve prilagoditi igračima kako bi se najbolje osjećali".

Sarajevo je trenutno na mjesto na kojem 'lovi' borbu za Evropu.

"Neću se vraćati šta je bilo, bilo je turbulentno u ekipi i oko ekipe. Riješili smo te stvari, zadržali smo mnogo toga za sebe, a dosta stvari i sami znate. Sada smo na pravom putu, ima jako puno do kraja i nama je svaka naredna utakmica mogućnost da pokažemo šta smo najavljivali".

Oglasi

Riječ je zatim dobio i Mehmedović.

"Na početku se želim zahvaliti našim navijačima koji su bili uz nas i stali su uz nas kada je to bilo najpotrebnije. U prethodne dvije utakmice upisali smo dvije pobjede, želimo to sutra nastaviti.

Te pobjede su nam dosta značile, kao i svima u klubu, dobili smo na samopouzdanju te želimo to nastaviti. Što se tiče Igmana, analizirali smo ih, imaju vrline i mane, te ćemo mi to pokušati iskoristiti na terenu.

Imamo kvalitet, maksimalno smo skoncentrisani na sutrašnji meč i mislim da neće biti problem. Opet pozivam sve navijače da dođu u što većem broju i da se ako Bog da veselimo iza utakmice".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Teška godina je iza mladog ofanzivca, sada je postigao i pogodak, što će mu sigurno mnogo značiti.

"Pogodak mi zaista mnogo znači za samopouzdanje, siguran sam da ću se što prije vratiti u maksimalnu formu. Imali smo neke problemčiće u svlačionici, ali zaista je sada dobra atmosfera. Mi smo velika porodica i to se prenijelo i na teren".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1710626078
Šta pokzuju i kome?????
0 0
pjanke.sa
Naprijed samo ozbiljno, fokus na Igmanu i onda razmisljanje o derbiju!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti