Rožmanu ovacije, a on skroman: Na vrijeme smo davali golove, ovo je spektakl

Bordo tim obradovao navijače 'slatkom' povredom

Rožmanu ovacije, a on skroman: Na vrijeme smo davali golove, ovo je spektakl

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Sarajevo je sa 3:0 nadigralo Željezničar i upisalo važna tri boda.

Zaslužena je to pobjeda bordo tima i sigurno izabranici Simona Rožmana imaju razloga za sreću.

Rožman je govorio na press konferenciji.

"Možemo svi biti ponosni što smo dio ovog spektakla, ambijent je bio sjajan, oduševljen sam. Sretan sam što sam dio ovoga, ovo je veliki derbi.

Dobili smo 3:0, svaka čast mojim igračima, osjetio se naboj sa obe strane, na vrijeme smo davali golove", rekao je Rožman koji je opet bio veoma skroman.

Željezničar je hrabro izašao na početku.

Oglasi

"Reći ću vam iskreno da smo drugačije spremali utakmicu. Željeli smo biti jaki takmičarski, rezultatski nam raniji derbiji nisu išli u prilog.

Postigli smo golove na vrijeme, ali ima prostora da još više dominiramo. Ulazak u utakmicu nije bio očekivan".

Da li navijačima možete obećati borbu za titulu? Da li ekipa može još bolje?

"Aničić se povrijedio na zagrijavanju, djelovalo je to psihološki za nas, ali Soldo je odigrao na nivou. Što se tiče pitanja o titulu, neću se opterećivati time.

Svi u klubu se maksimalno zalažu, dobra je energija, navijači su to prepoznali, a koliko možemo... Ovo je maraton, Borac ima pet bodova ispred nas. Neću se opterećivati time, želimo raditi kako bi bili sve bolji i bolji. Želimo učiti, igrači žele učiti i tako se postavljamo. Idemo iz sedmice u sedmicu, neću pričat o dugim stazama".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naveo je da su svi igrači napredovali i da je to vidljivo.

"Idu u pravom smjeru.  Što se tiče izmjena, zadovoljan sam. Sretan sam, baš i za Čatakovića, dobro radi, nagrađen je za gol".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Munja_Mundze
Godpodin
2 0
Kakaks
Bravo majstore !
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije