Rožman stao pred kameru i poručio: "Niko u Evropi se ovoga ne bi stidio"

Trener Sarajeva nakon derbija

Rožman stao pred kameru i poručio: "Niko u Evropi se ovoga ne bi stidio"

Endin Čaušević

Sarajevo je večeras u velikom derbiju desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na svom terenu pobijedilo Željezničar sa 3:0. Nakon meča trener domaćeg tima Simon Rožman otkrio je svoje impresije nakon velike pobjede.

Na Koševu smo večeras gledali sjajnu atmosferu, a tribine su bile čini se najbolje popunjene što se tiče gradskog derbija u posljednjih desetak godina.

Sarajevo je uspjelo da dođe do prednosti u 26. minuti kada je Ajdin Hasić prvo šutirao glavom što je Muftić odbranio, ali potom je odbijenu loptu poslao u mrežu za 1:0 i veliko slavlje navijača domaćeg tima.

Do drugog pogotka na meču bordo klub stigao je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena što je čini se i "prelomilo" meč.

Domaći su odlično kombinovali po desnoj strani, a lopta na kraju stiže do Renana Oliveire koji pogađa za 2:0. Konačan udarac Sarajevo je Željezničaru zadalo u sudijskoj nadoknadi drugog dijela.

Ovaj put u centru pažnje našao se Hamza Čataković koji je pogodio za konačnih 3:0 i veliku pobjedu bordo kluba.

Oglasi

Nakon utakmice treneri su otkrili svoje prve utiske, a Rožman nije krio oduševljenje zbog pobjede Sarajeva.

"Moramo biti ponosni na ovaj derbi, fantastičan spektakl i u drugim zemljama se dive sigurno. Velika pobjede, osjetilo se na terenu da lopta nije išla kako treba, nisam baš zadovoljan, ali smo iskoristili te prilike. Na kraju smo zasluženo pobijedili", rekao je Rožman za Arena Sport.

Sarajevo na Koševu ponovo sačuvalo mrežu.

"To je jako bitno, ako u odbrani ne igrač kako treba ne možeš se nadati nekom rezultatu. Ima tu još grešaka. Ali skidam kapu momcima, bilo je dosta pritiska sa strane, ali odradili su to odlično. Sve u svemu dali smo golove u pravim momentima i rezultat nas je danas nagradio".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener Sarajeva osvrnuo se i na sjajnu atmosferu na tribinama.

"Velika hvala navijačima, vjerovatno su osjetili da igrači rade šta smo rekli i želimo. U klubu se osjeća fantastična energija i to očito se prenosi i na navijače. Niko u Evropi se ne bi sramio ove atmosfere, nadam se da će ove slike ići u Evropu jer imamo na šta biti ponosn".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi