Na Koševu počelo postavljanje novog travnjaka, sve će biti spremno već za dva velika derbija?

Radovi u Banjoj Luci i Tuzli su gotovi, čekaju se Sarajevo i Mostar

Na Koševu počelo postavljanje novog travnjaka, sve će biti spremno već za dva velika derbija?

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib
FK Sarajevo uskoro bi se mogao vratiti u svoj dom.

Naime, na stadionu Asim Ferhatović Hase počelo je postavljanje novog hibridnog travnjaka, što sigurno može da raduje sve ljubitelje nogometa u našoj zemlji.

Radovi su počeli još u augustu, a jedno vrijeme gotovo da nije bilo nikakvih pomaka.

Pored mašina bilo je tek par radnika, no sada je situacija mnogo bolja i optimističnija.

Najavljeni rok za kraj završetka radova je probijen, no to neće predstavljati problem, ukoliko sve bude urađeno na najbolji način.

Nakon postavljanja novog travnjaka potrebno je izvršiti i šivanje hibrida, a svi se nadaju da će teren biti spreman za februar, kada se nastavlja drugi dio sezone u Premijer ligi BiH.

Oglasi

Naša ekipa jutros je posjetila najveći bh. stadion, te u fotogaleriji možete pogledati koliko je posla do sada urađeno.

Kada je u pitanju rekonstrukcija stadiona u našoj zemlji, radovi na stadionu FK Borac u Banja Luci su završeni te je Borac pred sami kraj prve polusezone igrao na Gradskom stadionu.

Jučer su iz FK Sloboda potvrdili da je teren također spreman, te da će se Tušanj sada dobiti potpuno drugačiji izgled, s obzirom da je travnjak bio u užasnom stanju.

Gotovi su i radovi na stadionu FK Velež u Mostaru, no nastali su neočekivani problemi, pa su potrebne dodatne korekcije na samom terenu.

Ovaj projekat se finansira iz UEFA programa HatTrick, vlastitih sredstava NS/FS BiH, a u realizaciji ovog kapitalnog projekta rekonstrukcije terena u Bosni i Hercegovini učestvuju klubovi Premijer lige BiH i lokalne zajednice.

Oglasi

FK Sarajevo je svoje utakmice u prvom dijelu sezone igrao u Zenici na stadionu Bilino Polje, osim uvodna dva kola. Mnogi navijači bordo tima smatraju da je to uticalo i na loš rezultat u prvom dijelu sezone.

Bordo tim će drugi dio sezone otvoriti domaćim susretom protiv mostarskog Zrinjskog 25.02., a osmog marta na programu je i vječiti sarajevski derbi koji je trebao biti odigran u prvom dijelu sezone, no odgođen je odlukom NS BiH.

FK Sarajevo i FK Željezničar će tako na novom travnjaku imati priliku da pokažu svoje kvalitete.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svi se nadamo da će hibridni teren donijeti i mnogo kvalitetniji nogomet u Premijer ligi, jer smo ranije zaista imali brojne pritužbe na terene, a što je bilo sasvim opravdano od svih aktera.

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi