Ko bi mogao pojačati FK Sarajevo?

Četiri imena se spominju, jedno je posebno zanimljivo

Ko bi mogao pojačati FK Sarajevo?

Haris Zilić

Dok se čeka "bijeli dim" iz Titove 38/b po pitanju novog šefa struke u FK Sarajevo razmišljaju i o novim igračima. Izvjesno je da svlačionicu Bordo tima očekuje dosta promjena.

U FK Sarajevo su svjesni da je u zimskom prelaznom roku teško naći slobodne fudbalere, ali u klubu će sve učiniti da naprave ekipu koja će na proljeće popraviti loš utisak koji su jesenas ostavili fudbaleri Sarajeva.

Kao i uvijek, klubovi kriju svoje želje kako ne bi transferi propali u posljednji momenat, ali iz menadžerskih krugova dolaze informacije da Bordo klub ima nekoliko fudbalera na "oku".

S obzirom da su praktično ostali bez pravog napadača jer je ugovor raskinut sa Nardinom Mulahusejnovićem, a Mersudin Ahmetović se oprašta, pronalazak golgetera je prioritet na Koševu.

Dva imena su među glavnim kandidatima da pojačaju napad Sarajeva. Prvi je Luka Kulenović (23) mladi napadač Sloge iz Doboja koji sjajno igra ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, dok je drugo ime koje se spominje Marko Šćepović 31-godišnji napadač koji je trenutno slobodan fudbaler, a posljednji angažman je imao u Omoniji iz Nikozije.

Pored pomenuta dva imena zanimljive informacije stižu iz daleke Malezije. Novo ime u Bordo svlačionici mogao bi biti Saddil Ramdani, 23-godišnji fudbaler koji ima već 15 upisanih nastupa za reprezentaciju Indonezije i trenutno je član malezijskog Sabaha. Pomenuti fudbaler igra na poziciji krila i krasi ga izuzetna brzina, tako da bi mogao biti zamjena za Asmira Suljića.

Četvrto ime koje bi mogli vidjeti na Koševu je i Vladimir Bradonjić, bivši fudbaler Radnika iz Bijeljine koji trenutno igra za B tim PAOK-a iz Soluna. Bradonjić ima 23 godine, svojevremeno je bio najbolji mladi igrač Prmeijer lige BiH, nakon toga je napravio sjajan transfer u PAOK, međutim nije se baš najbolje snašao u timu iz Soluna čemu su kumovale i učestale povrede.

Bilo kako bilo, očekuje nas sigurno uzbudljiva zima na Koševu, Sarajevo mora pojačati ofanzivni red, a vidjet ćemo uskoro i ko će biti novi trener Bordo tima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najozbiljniji kandidat da preuzme klupu Sarajeva je Robert Prosinečki, ali na zvanične informacije sačekat ćemo još uvijek.

Špekulacija ima, navijači nisu zadovoljni kako je njihov klub igrao jesenas i ko god bude na klupi, ali i u rosteru FK Sarajevo morat će da dobro ispravi greške iz jeseni i Bordo timu ponudi koliko toliko pozitivno i dobro proljeće.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Sve sami otpad. Hadzic i starleta mirvic nastavljaju puniti svoje dzepove preko FK Sarajeva
3 10
antikomunist
Ovo je fakat bez veze.Koji god je ffudbaler dosao u FK Sarajevo, shebali su ga do daske.Onaj Musa je odlican igrac i on moze imati uspjeha. Od Varesanovica mzoe biti igrac reprezentativnog kalibra( ako ga Sofija Vicentijevic sponzorusa ne sredi).Bude li na mamicu Amricu, jugobalyku i FGRovicu, nece ni Dal daleko dogurati.tacno u klubu nemaju neko9ga ko ce sve te kockice da poslozi i napravi im jak tim. Toliko igraca a sve u svemu-nista. Kad Fanimo nije mogao da uspije, igracina je bio, ne treba vise. Druga stvar sto nije dosao kada ga je zvao Brandao u Velez. Zajedno sa onim Santosom IZ Zelje. Mnogo bi mu bolje bilo. Mada sada trenutno u Velezu, situacija je bas bezvezna i nista bolja od FKS. Ali generalni gledano,imati neku GOMILU IGRACA koji su preskupi a nista niscim...ne kontam..NEGDJE im skripi i to golemo!
1 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi