FK Sarajevo: Trojica igrača treniraju po posebnom programu

Bordo tim na pripremama u Antaliji

FK Sarajevo: Trojica igrača treniraju po posebnom programu

A. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva već skoro dvije sedmice borave na pripremema u Antaliji. 

Sa ekspedicijom Bordo tima u Antaliju je otputovao i Anel Hebibović. Odlični krilni veznjak se postepeno oporavlja od teške povrede ligamenata.

“Kada je riječ o postoperativnoj rehabilitaciji Hebibovića, moram istaći da smo iznimno zadovoljni. Anel je proteklih 10 dana trenirao po specijalnom programu, te je u kombinaciji sa adekvatnim fizikalnim vježbama ostvaren znatan napredak”, istakao je Ismar Hadžibajrić, fizioterapeut FK Sarajevo.

Uskoro će se ekipi priključiti i Selmir Pidro, talentovani lijevi bek koji također iza sebe ima povredu ligamenata.

"Nakon operacije prednjih križnih ligamenata, Selmir Pidro je uspješno kompletirao rehabilitacioni proces. Međutim, naknadno se javila upala hvatišta mišića adutkorne grupe. Iz tog razloga Pidro je proteklih dana trenirao po specijalnom programu, a u narednom periodu očekujemo priključenje ostatku ekipe”, dodao je Hadžibajrić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednja dva dana zajedno sa ekipom nije trenirao ni veznjak Nebojša Gavrić zbog određenih problema s prednjom ložom.

"Nakon druge prijateljske utakmice kod Nebojše Gavrića dijagnostikovana je upala ožiljka stare rupture prednje lože. Posljednja dva dana iz mjera predostrožnosti, Gavrić je trenirao po posebnom programu", dodao je fizioterapeut Mirza Marevac.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi